Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Yağan Yağmur Sonrası Valilik Çalışma Yaptı

Balıkesir’de Yağan Yağmur Sonrası Valilik Çalışma Yaptı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak,  Balıkesir merkezde meydana gelen ani yağış sonrası oluşan su baskını olaylarına yönelik olarak yürütülen çalışmaları inceledi. Şıldak, zarar tespit çalışmalarının en hızlı şekilde gerçekleştirilmesi için birimlerin faaliyetlerini yakından takip etti.

 

Balıkesir’de Yağan Yağmur Sonrası Valilik Çalışma Yaptı

Balikesirde Yagan Yagmur Sonrasi Valilik Calisma Yapti

50 Ekip Kuruldu

Şıldak Konut ve işyerlerinde meydana gelen su baskını olaylarına hızlı şekilde müdahale edilebilmesini sağlamak amacıyla Afet Koordinasyon Merkezi ‘ne gitti. Afet Koordinasyon Merkezi’n de gelen  kurumlar arasında işbirliği yaptı. Bütün çalışmaları koordine etti.

Yapılan görüşmeler sonrası oluşturulan 50 ekip tarafından zarar tespit çalışmalarına başladı. Ayrıca kurulan ekipler inceleme yaptı. Yapılan incelemeler de ekipler 586 konut, 101 işyeri ve 30 araçta zarar tespit etti.

401 Kişiye Ulaştı

Vali Şıldak, zarar tespit çalışmalarına baktı. Daha sonra Altıeylül ve Karesi İlçelerin de bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 3 milyon TL acil yardım ödeneği temin etti. Konut ve işyerlerinde zarar meydana gelen vatandaşlara tahsis edilen ödeme gerçekleşti.

Balıkesir Valiliğinden tahsis edilen destek 401 kişiye ulaştı. Toplamda 2 milyon 920 bin TL tutarında acil yardım ödemesi gerçekleşti.

Ayrıca Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, meydana gelen zararların geri kalan bölümünün karşılanabilmesi için AFAD Başkanlığından ilave ödenek talep etti.

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu