Etkinlikİlçe Haberleri

Balıkesir’de Yerli Teknoloji Sahnede

Balıkesir'de, Türk Havacılık Uzay Sanayii Başkanlığı (TUSAŞ) iş birliğiyle düzenlenen "Hürkuş ve Gökbey Müzikal Tiyatrosu" adlı etkinlik, ilkokul öğrencilerinin ilgisini çekti.

Balıkesir’de Yerli Teknoloji Sahnede

Balikesirde Yerli Teknoloji Sahnede 1
Balıkesir’De Yerli Teknoloji Sahnede

Hürkuş ve Gökbey Karakterleri Sahne Aldı

Türk mühendislerinin yerli ve milli hava araçları Hürkuş ve Gökbey’in maceralarını anlatan tiyatro gösterisi, 6-8 yaş grubundaki öğrencilerin havacılık ve uzay alanına ilgi duymalarını hedefledi. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın Bağlı Ortaklığı ve Savunma Sanayi Bakanlığı’nın iştiraki olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. tarafından düzenlenen etkinlik, yerli hava araçlarını tanıtmayı ve öğrencilerin mühendislik mesleğine ilgi duymalarını teşvik etmeyi amaçladı. Avlu Kültür ve Kongre Merkezi Ertuğrul Salonu’nda gerçekleştirilen gösteride, yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş ve genel maksat helikopteri Gökbey’in karakterleri sahnelendi.

Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi

Balıkesir il merkezindeki ilkokullardan toplam 2 bin öğrencinin izlediği gösterinin sonunda öğrencilere Hürkuş ve Gökbey ile ilgili bilgilendirici kitapçıklar dağıtıldı. Teknolojiyi eğlenceli bir şekilde dramatize ederek öğrencilerle buluşmayı hedefleyen gösteri, öğrencilerin hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağladı. Bu etkinlik, genç nesillerin havacılık ve uzay alanına ilgi duymalarını teşvik ederek yerli ve milli teknolojilere olan ilgilerini artırmayı amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haber: Bülten

Susurluk’ta Balkan Rüzgarı Esecek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu