Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Yoğun Bakım Ünitesinde Yatak Limiti Doldu

Balıkesir’de Yoğun Bakım Ünitesinde Yatak Limiti Doldu

 

Ağustos ayı ile birlikte yeni vaka ve hasta sayılarında yaşanan artış, hastanelerde ki yükün iyice artmasına neden oluyor. Edinilen bilgilere göre, Balıkesir’de ki yoğun bakım ünitelerinde ki yatak sayısında limitler dolmuş bulunuyor.

 

Yoğun Bakımda ki Doluluk Önceki Vaka Artışlarının Yansıması

Gelen bilgiler arasında Hastanede ki yatak sayısında bir sıkıntı yaşanmadığı, ancak yoğun bakım ünitelerinde tam doluluğa eriştiği belirtiliyor. Kısıtlamalarla birlikte yeni vaka sayısında bir düşüş yaşanması beklenmekle beraber, uzmanlar, yoğun bakım ünitelerinde ki doluluğun, daha önce yeni vakalarda yaşanan artışların yansıması olduğuna dikkat çekiyor.

Yogun Bakim

Kurallara Tam Olarak Uymak Artık Hayati Bir Öneme Sahip

Alınan tedbirlere ve kısıtlamalara dair kurallara tam olarak uymanın artık hayati bir öneme sahip olduğunu ifade eden Uzmanlar, “artık kurallara mutlaka uyarak bulaşı engellemeliyiz. Zira vaka sayılarını düşüremezsek özellikle yoğun bakım ünitesinde sıkıntı yaşanabilir” şeklinde uyarıda bulunuyor.

Vali Şıldak Her Gün Uyarıyor!

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın, artan vaka sayılarına ve açıklanan kısıtlama kurallarına dair her gün yaptığı uyarılarda ayrıca dikkat çekiyor. Salgın ile mücadelede Vali Şıldak’ın gösterdiği hassasiyet ve yoğun mücadelenin Balıkesir’de yaşanabilecek daha vahim bir tablonun önüne geçtiği de ayrıca kulislerde sık sık dile getiriliyor.

Haber: Kamil Akyürek

 

 

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Balikesirde ve ilçelerinde 20 kadar hastahane var rakamsal %olarak verilmediği zaman masa başı haber kokuyor. Veriye dayalı haber olsa ihtiyaç durumunda vatandaşa kolaylık olurdu. Sağlık konusu, magazin degil

  2. Bizim kücücük bir ilcemiz var 6000 nüfuslu 500. 600 memur calışanımız var yazıkki bunların coğunun kepsut ta ikametleri varken bunlar balıkesır de ikamet ediyor Kepsut ta calışacaksın balıkesir de yiyeceksin bunların yüzünden korona gibi vakalar hic eksik olmuyor nerede calışıyorsan orada ikamet edeceksin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu