Gündemİlçe Haberleri

Havran’da Hummalı Çalışma

Havran’da Hummalı Çalışma

 

Son dönemde sakin şehir olma yolunda ilerleyen, yerel lezzetleri ile öne çıkan, tarihi değerlerine bağlılığı ile kendinden söz ettiren ve büyük bir doğal enerji üretim tesisine ev sahipliği yapacak olan Havran’da projeli Çalışmalar sürüyor.

ŞEHİR YOLUNDA HAVRAN

Havran İlçesi Balıkesir’in cittaslow (sakin şehir)’u olma yolunda ilerliyor. Sakin ve dingin bir ilçe olan Havran, Belediye Başkanı Emin Ersoy sayesinde körfezin huzurlu ve yaşanabilir kentlerinden olma özelliğini sürdürürken günden güne de gelişiyor. Dünya’da 30 ülkede 252 şehrin üye olduğu Cittaslow (Sakin Şehir) Turizm Ağı’na başvurusunu tamamlayan Havran, Başkan Ersoy’un çalışmaları, kararlılığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile sürece katıldı. Önceki günlerde protokolü imzalanan ve İlçeyi turizm açısından ileriye taşıyacak olan Cıttaslow projesi ile ilgili olarak Emin Ersoy, “ Balıkesir’in Sakin Şehri olacağız. Havranımızı turizme kazandıracağız, Balıkesir’in turizm potansiyelinin artırılmasına katkıda bulunacağız.” dedi.

KÜLTÜREL DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN KENT

Havran cittaslow projesi gibi önemli bir turizm gelişmesine katılım sağlarken bir yandan da hem turizm açısından önem arz eden hem de ilçe sakinlerinin bağlılık duyduğu tarihi değerlerini de ihmal etmiyor. Çanakkale Kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı bu yıl ölümünün 81. yıl dönümünde ilçe sakinleri ve Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un katılımları ile her yıl olduğu gibi kabri başında anılmaya devam etti. Her fırsatta ilçenin tarihi değerlerine bağlılığını dile getiren Emin Ersoy, “Kahraman Kocaseyit’i asla unutmuyoruz. Her duamızda kendisini yad ediyor, kalbimizde yaşatmaya devam ediyoruz. Havran tarihi dokusu ile korunmayı hak eden bir kent. Bizde bu kentin tarihi değerlerine sahip çıkarak tarihi dokuyu bozmadan entegre bir şekilde burada yaşamaya ve çalışmaya devam ediyoruz.”

YEREL LEZZETLERİ İLE GÜNDEME GELİYOR

Turizm projeleri ve tarihi değerlere bağlılığı ile gündeme gelen Havran’ın yerel lezzetleri ile de ön plana çıkmasının her zaman gündemde olduğunu dile getiren Emin Ersoy, bu sene izlenme oranı yüksek televizyon programlarına ev sahipliğini yapan ilçede yerel lezzetler konusunda esnafların da oldukça hassas davrandığını belirtti. Tarımda öncü ilçelerden olan Havran’da mandalina ve zeytin üretici başta olmak üzere süt ve süt ürünlerine ilişkin üreticilerin de her zaman desteklendiğini dile getiren Başkan Ersoy bir sütlü tatlı olan höşmerimin gittikçe tanınan bir havran lezzeti olduğunu dile getirerek ilçede konuk edilen televizyon programları çekimlerinde tatlının ön plana çıkarılmasının sağlandığını belirtti.

 

GES İLE ENERJİ SAĞLANACAK

Havran’da Kocadağ Mahallesi2nde yapımı süren 1,2 MW Güneş Enerji Santralini (GES)’nin de ilçedeki önemli projelerden olduğunu dile getiren İlçe Belediye Başkanı Emin Ersoy sık sık proje alanında incelemelerde bulunuyor. GES projesi ile ilgili takibin sıkı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Ersoy projenin tamamlanması ile santralin bölge enerjisine katkı sağlayacağını belirtti. Başkan Ersoy her alanda olduğu gibi enerji alanında da projelerin düzenli olarak incelendiğini dile getirdi. Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu