İlçe Haberleri

Balıkesir’deki Fırtına Balık Fiyatlarını Zirveye Taşıdı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde son üç gündür etkili olan şiddetli fırtına ve yağışlar, Bandırma Su Ürünleri Hali'nde balık fiyatlarını artırdı.

Balıkesir’deki Fırtına Balık Fiyatlarını Zirveye Taşıdı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde son üç gündür etkili olan şiddetli fırtına ve yağışlar, Bandırma Su Ürünleri Hali’nde balık fiyatlarını artırdı. Marmara Denizi’nde yaşanan fırtına nedeniyle balıkçılar açık denizlere çıkmakta zorlanırken, avlanmanın az olması balık tezgahlarındaki fiyatları yükseltti.

Geçen hafta kilosu 100 liradan satılan hamsinin fiyatı bugün 150 liraya yükseldi. Balık tezgahlarında çeşitli balıklar bulunsa da bolluk göze çarpmazken, kilosu 250 lira olan mezgit, çinakopun 400-500 lira, çipuranın tane fiyatı 150 lira, Karadeniz levreğinin tane fiyatı 120 lira, tekirin 400-500 lira, istavritin 80 lira, palamudun 150 lira, sardalyenin ise 70 lira olduğu görüldü.

Balıkesir'Deki Fırtına Balık Fiyatlarını Zirveye Taşıdı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Bandırma Su Ürünleri Hali’nde çalışan balıkçı Barış Yılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi: “Havaların şiddetlenmesiyle birlikte fiyatlar da yükseldi. Hamsinin kilosu şu an tezgahlarda 150 liradan satılıyor. Vatandaşlarımız, uygun fiyatlı balıklardan olan istavrit ve sardalyeyi tercih ediyor. Hamsi miktarının azalması da fiyatları etkiliyor. Fırtına nedeniyle tekneler açılamıyor ve bu durum da tezgahlara yansıyor. Marmara’da hamsinin kilo fiyatı 150 liraya kadar çıktı. Orta boy istavritin kilosu 80 lira, iri istavritin kilosu ise 100 liraya kadar yükseldi. Hava şartları normale döndüğünde balık fiyatlarının düşmesini bekliyoruz.

Balıkesir'Deki Fırtına Balık Fiyatlarını Zirveye Taşıdı

 

İHA

Bandırma’da İki Otomobil Çarpıştı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu