Gündem

Balıkesir’e Dev Meydan Geliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehir merkezinin kalbi olarak bilinen Eski Kuyumcular Mahallesi'nde dev bir meydan projesi başlatıyor.

Balıkesir’e Dev Meydan Geliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehir merkezinin kalbi olarak bilinen Eski Kuyumcular Mahallesi’nde dev bir meydan projesi başlatıyor. Kentsel ve tarihi dokuyu koruyarak, yeşil alanları artırarak, şehrin kimliğini yansıtacak bu önemli projeyi hayata geçirmek için Büyükşehir Meclisi’nden oy birliği ile yetki aldı.

Büyükşehir Belediyesi, projenin hayata geçirilmesi için alt yapı çalışmalarına hız verdi. Altıeylül ve Karesi Belediyeleri’nin hizmet verdiği binada yıkım çalışmaları başlatılırken, bölgedeki tescilli yapılar da restore edilerek yeni işlevler kazandırılacak. Subay Orduevi Kuva-yı Milliye ve Atatürk Müzesi’ne, Astsubay Orduevi ise Sanat Merkezi’ne dönüştürülecek. Ayrıca, Askeri Gazino’nun yıkılarak yeşil alan haline getirilmesi planlanıyor.

Balıkesir'E Dev Meydan Geliyor

Proje kapsamında Toplu Taşıma Merkezi, Şeyh Lütfullah Camii, Tarihi Tren Garı ve Sanat ve Eğitim Merkezi de modern bir görünüme kavuşturulacak. Ayrıca, Balıkesir’in yöresel ürünlerinin satışının yapılacağı Esnaf Çarşısı ve yer altı otoparkları da oluşturulacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Çay Deresi’nin yanındaki petrol istasyonlarını da projeye dahil ettiği belirtiliyor. Bu petrol istasyonları, mahkemenin belirlediği rayiç bedelle belediyenin mülkiyetine geçirilerek, sosyal alanların oluşturulması için çalışmalara başlandı.

Başkan Yücel Yılmaz, bu projenin kentsel ve tarihi dokuyu koruyarak, şehrin kimliğini yansıtacak önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, projenin 40 yıllık bir rüyanın gerçekleşmesi olduğunu dile getirdi. Ayrıca, projenin bölgeye yeni bir kimlik kazandıracağını ve Balıkesir’in Kuva-yı Milliye Şehri olduğunu belirtti.

Balıkesir'E Dev Meydan Geliyor

 

Haber: Bülten

Balıkesir’de Gençler İçin Yenilikçi Uygulama

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu