YaşamGündem

Balıkesir’in Tiyatro Perdesi Mescid-i Aksa’ya Açılacak

Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde 'Filistin Hakkında Konuşmalıyız' Tiyatro Gösterimi Gerçekleşecek.

Balıkesir’in Tiyatro Perdesi Mescid-i Aksa’ya Açılacak

Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi, 31 Ocak 2024 tarihinde saat 20:00’de “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” adlı tiyatro gösterimine ev sahipliği yapacak. Saat 22:00’de sona erecek olan tiyatro gösterimi, İşgalci İsrail güçleri tarafından evinden zorla çıkarılmaya çalışılan ve mücadeleyle geçen Filistinli Meryem Ebu Najma’nın gerçek hayat hikayesini konu alan tek perdelik tiyatro oyununu içeriyor.

12 yaş ve üzeri herkesin izleyebileceği bu gösterim, Filistin meselesine dair duyarlılığı artırmayı ve seyircilerle derin bir düşünce deneyimi paylaşmayı amaçlıyor.

Tiyatro Gösteriminin Konusu:

Hikaye, Meryem adındaki bir Filistinli kadının yaşadığı olayları konu alıyor. Meryem’in evi, penceresinden Mescid-i Aksa’ya açılırken, işgalci İsrail, evini satın almak istemesiyle sarsılır. Ancak Meryem, teklif edilen yüksek meblağlara rağmen ikna olmaz. İşgalciler, Meryem’in kararına karşı tacizde bulunmaya başlar. Elektriği ve suyu kesilen, evinin önüne barikatlar kurulan ve kapısına çöpler dökülen Meryem, pes etmez ve evine kapanır.

Bu süreçte, Meryem yaşamını çiçeğine ve kuşuna anlatarak içsel bir destek bulur. Meryem, en büyük travmasıyla yüzleşmek ve kabullenmek zorunda kalır. Ancak evinden çıkmama kararıyla, sorunun üstesinden gelinemeyeceğini anlar. Sonunda, evden çıkarak Mescid-i Aksa’da nöbete devam etmeye karar verir. Meryem’in direnci ve kararlılığı, hikayenin ana temasını oluşturur ve adalet mücadelesindeki azmi vurgular.

Balıkesir'In Tiyatro Perdesi Mescid-I Aksa'Ya Açılacak

Etkinlik Detayları:

Tarih: 31 Ocak 2024

Saat: 20.00

Yer: Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi

Yaş Sınırı: +12

Süre: 70 Dakika/Tek Perde

 

 

Haber Merkezi

Balıkesir’de Kitapseverler İmza Gününde Buluştu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu