Gündemİlçe Haberleri

Balıkesirli Çocuklara Enerji Tasarrufu Bilinci

UEDAŞ, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle “Enerjini Geleceğe Taşı” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında  UEDAŞ, Balıkesirli öğrencilerle buluştu.

Balıkesirli Çocuklara Enerji Tasarrufu Bilinci

Balikesirli Cocuklara Enerji Tasarrufu Bilinci 1
Balıkesirli Çocuklara Enerji Tasarrufu Bilinci

100 Yıl Sonrası Gösterildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın enerji tasarrufu ve verimliliğini ulusal stratejik hedeflerinden biri olarak göstermesi sonrasında, UEDAŞ toplumsal sorumluluk bilinciyle harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaparak hayata geçirilen “Enerjini Geleceğe Taşı” projesi, Enerji Tasarrufu Haftası’nda Balıkesirli çocuklarla buluştu.  Gökköy İlkokulu ve Atköy İlkokulu’ndaki öğrencilere, sanal gerçeklik (VR) teknolojisi destekli geliştirilen özel bir oyun sunan şirket, 100 yıl sonrası tasarruf yapılmış ve yapılmamış iki farklı senaryoyu canlandırarak çocukların tasarrufun önemini interaktif bir şekilde deneyimlemelerini sağlıyor.

Balikesirli Cocuklara Enerji Tasarrufu Bilinci 2

Çocuklar Bilinç Kazandı

Atköy İlkokulu’nda düzenlenen etkinlik, Balıkesir İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Uzun ve UEDAŞ Balıkesir İşletme Müdürü Barış Can Toygun’un katılımıyla gerçekleşti. Öğrencilerin, enerji tasarrufuna yönelik VR teknolojisi destekli geliştirilen oyunu oynayarak farkındalık kazandığı etkinlik, çocuklara enerji verimliliği konusunda bilinç kazandırmayı hedefliyor.

Haber: Elif Şahin

Enerji Sektöründe Prestijli Akreditasyon

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu