Balıkesir Son Dakika HaberleriSpor

Balıkesirli Kadın Briççilerden Dünya Başarısı

Balıkesir’de, kadın milli briç takımı oyuncusu Dr. Özlem Kandolu ile öğretmen Ayşe Tuna Elmas, briçte dünya ikincisi oldu. Kandolu ve Elmas, Balıkesir’de düzenlenen amatör sporcular ödül töreninde de ödüllendirildi.

Balıkesirli Kadın Briççilerden Dünya Başarısı

Balikesirli Kadin Briccilerden Dunya Basarisi 1
Balıkesirli Kadın Briççilerden Dünya Başarısı

“Briçte hep en iyisini yapmaya çalıştım”

Burhaniye’deki yarışmalara da katılan Dr. Özlem Kandolu ile öğretmen Ayşe Tuna Elmas, Fas’ın Marakeş kentinde katıldıkları dünya şampiyonasında dünya ikincisi oldular. Başarılı ikili, Balıkesir’de Vali İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da katıldığı, amatör sporcular ödül törende de ödüllendirildi. Briçte en iyi olmaya gayret gösterdiğini anlatan öğretmen Ayşe Tuna Elmas, “ Briçte hep en iyisini yapmaya çalıştım. Şimdi ise dünya ikincisi olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu başarıda oyun arkadaşım Özlem Kandolu’nun büyük emeği vardır. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Balikesirli Kadin Briccilerden Dunya Basarisi 2
Balıkesirli Kadın Briççilerden Dünya Başarısı

“Bu dereceleri şehrime kazandırdığım için çok mutluyum”

Üniversite yıllarında briçe başladığını anlatan Dr.Özlem Kandolu da, “ Çapa Tıp Fakültesinde briçe başladım. İlk başladığım yıl da milli takıma seçildim. Yaklaşık 30 yıldır briç oynuyorum. Avrupa üçüncülüğü ve dördüncülüğüm var. Şimdi de iki adet dünya ikinciliğim oldu. Bu dereceleri şehrime kazandırdığım için çok mutluyum” dedi.

Balikesirli Kadin Briccilerden Dunya Basarisi 3
Balıkesirli Kadın Briççilerden Dünya Başarısı

“Balıkesir olarak daha büyük etkinlikler yapmak istiyoruz”

Briç Balıkesir İl Temsilcisi Uğur Tarhal’da başarılı sporcuları kutladı. İHA’ya konuşan Tarhal, “Sporcularımız dünya ikincisi oldular. Kendilerini kutluyorum. Burada ödüllerini aldılar. Balıkesir olarak daha büyük etkinlikler yapmak istiyoruz. Bu güne kadar ki etkinlikler sese getirdi. Kulüplerimiz ve oyuncularımız başarılar elde etti. Biz gençleri ve kadınları briçte beraber olmaya çağırıyoruz. Yapacağımız eğitimlerle de çok daha başarılı turnuvalar yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Balıkesir’in Spor Ailesi Her Geçen Gün Büyüyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu