EtkinlikBalıkesir Merhaba Blog YazılarıBalıkesir Son Dakika Haberleri

Balıkesirli Sanatseverler İçin Etkinlik Önerileri

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte günlerinizi farklı şekilde değerlendirebileceğiniz etkinlik arayışına girmiş olabilirsiniz. O halde bu yazımız tam size göre!

Balıkesirli Sanatseverler İçin Etkinlik Önerileri

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte günlerinizi farklı şekilde değerlendirebileceğiniz etkinlik arayışına girmiş olabilirsiniz. Bu yazımızda Balıkesirli sanatseverler için, keyifli vakit geçirebileceğiniz birkaç etkinlikten bahsediyoruz.

Seramik Workshop

Balıkesir’de seramik atölyelerin sayısı oldukça fazla. Kısa bir araştırma yapıp içinize sinen atölyeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca seramik konusunda önceden hiçbir tecrübe veya deneyime gerek olmadan eğitmen eşliğinde kendi seramiklerinizi tasarlayabilirsiniz.

Bu atölyelerde genel olarak teorik bilginin yanı sıra; seramik çamurunu tanıma, şekillendirme teknikleri aşamalı olarak öğretilmektedir. Seçtiğiniz ya da istediğiniz herhangi bir objeyi (tabak, bardak, vazo vs.) eğitmenlerinizin yönlendirmesiyle keyifle ortaya çıkarabilirsiniz.

Balıkesirli Sanatseverler İçin Etkinlik Önerileri

Resim Atölyeleri

Balıkesir’de hizmet veren resim atölyelerin yanında akrilik boya, cam üzerinde resim, sulu boya, yağlı boya gibi etkinliklerin sayısı da oldukça fazla. Tek ihtiyacınız olan şey hangisine gitmek istediğinize karar vermek!

Herhangi bir tecrübe veya deneyime gerek olmadan eğitmenler eşliğinde kendi resim eserlerinizi yapabilirsiniz. Bu tür workshoplarda 30’u aşkın özel seçilmiş görseller arasından kendi çalışmak istediğiniz eseri seçip, fırçaları tanıyıp boya karışımlarını keşfederek kendi eserlerinizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca günün sonunda yaptığınız sanat eserleri tabi ki sizin olacaktır!

Balıkesirli Sanatseverler İçin Etkinlik Önerileri

Sabun Yapım Atölyeleri

Her ilgi alanına yönelik atölyeleri içinde bulunduran Balıkesir’de sabun da yapabilirsiniz!

Bu tür sabun yapım atölyelerinde genellikle opak ya da şeffaf sabun bazı kullanılmaktadır. Ayrıca dilediğiniz renk ve kokuda sabun yaparken, çeşitli kuru bitki ve baharatlarla da süsleme imkanı sunulmaktadır.

Balıkesirli Sanatseverler İçin Etkinlik Önerileri

Aromaterapi Atölyeleri

Balıkesir aromaterapiyle öne çıkan şehirler arasında gelmektedir. Aromaterapiyi içinde bulunduran atölyeleri deneyimleyebilirsiniz. Bu yöntem ile mum, parfüm ve cilt bakım ürünleri yapabilirsiniz.

Atölye sürecinde hem temel teorik bilgileri öğrenebilir hem de evinizde yapabileceğiniz uygulamaları deneyimleyebilirsiniz.

Ayrıca Balıkesir’deki aromaterapi hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Balıkesirli Sanatseverler İçin Etkinlik Önerileri

Cupcake Atölyesi

Sanatın ve mutfağın birleştiği bu atölyede lezzetli cupcake yapıp süsleme sanatının da püf noktalarını öğrenebilirsiniz!

Bu tür atölyelerde genellikle doğru kıvamda cupcake hamuru hazırlama, ganaj yapımı ve süsleme gibi teknikler uygulamalı biçimde anlatılmaktadır. Hem yaparken hem de yaptıklarınızı tadarken keyifli zaman geçireceğinizi düşünüyoruz!

Balıkesirli Sanatseverler İçin Etkinlik Önerileri

 

Farklı ilgi alanlarına ve zevklere yönelik atölyeleri içinde barındıran Balıkesir’de, daha keyifli zaman geçirebilirsiniz!

 

Kaynak: Seren Çiftçi

Sanat Etkinlikleri Neleri Kapsar?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu