Özel Haberlerİlçe Haberleri

Balıkesirliler Mantarın da Kültürlüsünü Tercih Ediyor

Balıkesir, doğal güzellikleri ve zengin doğa ürünleriyle dikkat çeker. Madra Dağı eteklerinde bir çok mantar çeşidi yetişiyor.  Ancak Balıkesirliler, güvenilir ve sürekli bulunabilir kültür mantarını tercih ediyor.

Balıkesirliler Mantarın da Kültürlüsünü Tercih Ediyor

Balikesirliler Mantarin Da Kulturlusunu Tercih Ediyor 1

Balıkesir, Madra Dağı eteklerinde doğal olarak yetişen mantarlarla ünlü bir bölge olarak biliniyor. Madra Dağı, İvrindi, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerine kadar uzanıyor. Yerel üreticiler, dağlarda topladıkları mantarları Balıkesir semt pazarlarında satışa sunarak bölgede önemli bir ekonomik faaliyeti sürdürüyor.

Balikesirliler Mantarin Da Kulturlusunu Tercih Ediyor 2

Balıkesirliler En Çok Kültür Mantarı Tüketiyor

Balıkesir’de en çok bulunan mantar melki olmasına rağmen tercih ettiği mantar türü ise kültür mantarı oluyor. Kültür mantarı, 4 mevsim boyunca yetiştirilebiliyor. Genellikle seralarda üretiliyor. Bu nedenle sürekli olarak pazarlarda yerini alıyor. Balıkesir semt pazarlarında satılan kültür mantarının kilosu genellikle 70-100 TL arasında değişiyor.

Balikesirliler Mantarin Da Kulturlusunu Tercih Ediyor 3

Melki Mantarı Neden Tercih Edilmiyor?

Özellikle melki mantarı, zehirlenme riski nedeniyle Balıkesirliler tarafından tercih edilmiyor. Üretimi fazla olsa da yerel halk, güvenilir ve riski düşük olan mantarları tercih ediyor.

Kültür Mantarına Rakip: Kestane Mantarı

Diğer bir popüler mantar türü ise lezzeti yoğun olan ve yine seralarda yetişen kestane mantarı oluyor. Kestane mantarının kilosu 120 TL civarında seyrediyor. Ancak, kültür mantarı gibi sürekli bulunabilirliği, zehirlenme riski az ve daha uygun fiyata satışı yapıldığı için Balıkesirliler genellikle semt pazarlarında kültür mantarını tercih ediyor.

Haber: Elif Şahin

Balıkesir Cevizine Rağbet Çok

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu