Balıkesir Merhaba Blog YazılarıModa

Barok Tarzına Güncel Yorum

Barok Tarzına Güncel Yorum! Christian Dior’un Catherine De Medici’den ilham alan yeni koleksiyonu barok tarzını günümüze uyarlıyor

 

Barok Tarzına Güncel Yorum

Barok Tarzına Güncel Yorum!

İlgili Makaleler
Maria Grazia Chiuri’nin Dior’daki altı yılı boyunca,

Her bir koleksiyonunda  güçlü kadınları kendine ilham perisi seçtiğine şahit olduk. İlkbahar Yaz 2023 hazır giyim koleksiyonunda da bu çizgi değişmedi. Bu senenin ilham perisi İtalyan asilzadesi iken Fransa Kraliçesi olan Catherine De Medici. Kraliçenin hayatına baktığımızda, Fransız saray halkını hem moda açısından hem de politik açıdan etkilediğini görebiliyoruz.

Chiuri bu referanstan yola çıkıp koleksiyon temasını “moda ile güç arasındaki diyalog” olarak şekillendirmiş. Ancak belki de koleksiyonda Chiuri’nin de Fransa’daki bir İtalyan olmasının da otobiyografik etkileri vardır…

Barok Tarzına Güncel Yorum

De Medici’nin Fransa sarayına yaptığı modasal katkılar arasında, onları korselerle, platform topuklarla ve İtalyan dantelleriyle tanıştırmasını saymak mümkün. Zaten defilenin açılış look’una baktığımızda kafes şeklindeki eteğin üzerini saran siyah dantelleri görebiliyoruz.

Ancak eteğin hemen üstüne baktığımızda ise bugünün son derece hip bir parti kızının giyebileceği türden bir büstiyeri görüyoruz. Yani Chiuri yalnızca moda ve güç arasındaki ilişkiye değil, geçmişle geleceğin buluşmasına da odaklanmıştır. Bu nedenle koleksiyon gotik ve barok esintili olsa da giysilerin çoğu farklı okazyonlara da uyarlanabilen bir hisse sahip.

Çiçek işlemeli etekler,

Nakışlı pamuklu kumaş yamalarıyla oluşturulmuş parçalar ve Chiuri’nin Dior arşivlerinde bulduğu eski bir Paris haritasının desenleriyle süslü giysiler koleksiyonda göze çarpan diğer dikkat çekici tasarımlar. De Medici’nin korsesi ise, korseyle bağdaştırılan kısıtlayıcı karakterin aksinedir. Ayrıca bir aksesuar gibi kullanılarak kadınların bedenlerinin özgürlüğünün altı çizilmiştir.

Barok Tarzına Güncel Yorum

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Moda Dünyasında Son Trendler -

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu