Gündem

BASİAD 8 Mart Etkinliği Düzenledi

BASİAD 8 Mart Etkinliği Düzenledi

BASİAD 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Bir Dizi Etkinlik ile Kutladı. BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği 14. Dönem Yönetim Kurulunda Yer alan 4 kadın üyesi ve 20 girişimci kadın üyeyi aşan üyelik yapısı ile 8 Mart dünya kadınlar gününün temennilerini hayatın bütününe yaymak isteği ile 8 Mart 2024 günü bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Zübeyde Hanım Büstü Ziyaret Edildi

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu ve kadın üyeleri ile birlikte 8 Mart 2024 Cuma günü Balıkesir’de bir dizi etkinlik düzenledi. Kutlama programı 8 Mart 2024 Cuma sabahı saat 10:00 da Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanımın büstünü ziyaret, çiçek sunumu ve saygı duruşu ile başladı. 8 Mart dolayısı ile katılımcıların temennilerinin yer aldığı video hazırlanarak çeşitli platformlarda yayınlandı.

8 Mart dolayısı ile BASİAD Manifestosu okundu

BASİAD Tarafından hazırlanan manifestoda;  Toplumsal cinsiyet eşitliği, demokratik gelişmişlik, kapsayıcı büyüme ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerimiz bakımından vazgeçilmez bir unsur. Kadınların ekonomik, siyasi ve toplumsal hayata erkeklerle eşdeğer düzeyde katılmıyor olmaları, hem yoksulluk ve gelir adaletsizliği sorunlarını besler hem de eşitsizliklerin olumsuz etkileri daha geniş bir alana yayılır. Mustafa Kemal Atatürk’ün pek çok sözünde de vurguladığı gibi, kadınların toplumun her alanında eşit şekilde yer alması en önemli değerlerden ve hedeflerden biri. Cumhuriyet döneminde kadınların pek çok gelişmiş ülkeden daha önce kazandığı haklara sahip çıkmak, bu hakları sonuna kadar kullanmak ve her alanda eşitliği fiilen sağlamak önceliğimiz olmalı ”denildi.

Etkili Uygulama Beklentisi Dile Getirildi

Ayrıca manifestonun  devamında “Kadın ve erkeğin hak ve özgürlüklerde, fırsatlara erişimde ve temsilde eşitliği esastır. Toplumsal cinsiyet eşitliği demokrasi ve kapsayıcı büyümenin de vazgeçilmez bir unsurudur. Ve ne büyük bir acıdır ki hala kadına şiddeti yaşıyoruz. Kadına yönelik şiddet hem bir insan hakları ihlali hem de toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin acımasız bir yansımasıdır. Şiddete sıfır tolerans anlayışının toplumda yerleşmesi, mevcut yasalar ve hukuksal yaptırımların etkili şekilde uygulanması gerekiyor. Kadınların güven içinde yaşadığı, güçlendiği ve toplumu da güçlendirdiği bir iklimi yaratabilmeliyiz “ ifadeler yer aldı. Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu