İlçe HaberleriSiyaset

Başkan Akbıyık Karesi Belediyesi’nin Borcunu Açıkladı

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık devraldığı Karesi Belediyesi'nin borçlarını paylaştı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akbıyık 2 önemli konuyu daha açıklayacağını dile getirdi.

Başkan Akbıyık Karesi Belediyesi’nin Borcunu Açıkladı

Baskan Akbiyik Karesi Belediyesinin Borcunu Acikladi 1
Başkan Akbıyık Karesi Belediyesi’Nin Borcunu Açıkladı

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Karesi Belediyesi’nin mevcut borçlarını paylaştı. Bu ay için ödenmesi gereken tutarları dile getirdi. Ayrıca vatandaşların belediyeye gelerek borç tutarlarına ait belgeleri inceleyebileceğini söyledi.

Baskan Akbiyik Karesi Belediyesinin Borcunu Acikladi 2
Başkan Akbıyık Karesi Belediyesi’Nin Borcunu Açıkladı

Karesi Belediyesi’nin Güncel Borcu

Başkan Akbıyık yaptığı açıklamada Karesi Belediyesi’nin toplam borcunun 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş olduğunu söyledi. Akbıyık,  “Şeffaf belediyecilik kapsamında hemşerilerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. Devraldığımız tarih itibari ile borcumuzu hemşerilerimizle paylaşmak istiyoruz. Karesi Belediyesi’ni devraldığımız tarih itibariyle devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu bulunmaktadır. Bunu Belediyeye gelen vatandaşlarımız kolaylıkla ulaşıp bu bilgilere erişebileceklerdir. Şunu hususu da belirtmek istiyorum. Seçime 10 gün kala yapılan 3 ihale var ve bu 3 ihalenin bedeli  117 milyon 408 bin TL son 10 gün bunu hemşerilerimin taktirine bırakıyorum. Son olarak şunu belirtmek istiyorum. İhalesi devam eden işlerle alakalıda 99 milyon 798 bin 866 lira 77 kuruşluk bir rakam karşımıza çıkıyor. Yani toplam olarak ödememiz gereken Kareseli hemşerilerime üzülerek söylemek istiyorum ama 574 milyon 263 bin 984 lira 20 kuruş toplam ödememiz gereken tutar var. Bu çok ciddi bir rakam. Bunu sizlerle paylaşmak ve bu konuda ki taktirlerinize bırakmak istedim. ” dedi.

Baskan Akbiyik Karesi Belediyesinin Borcunu Acikladi 3

“İki önemli husus hakkında da sizi bilgilendireceğim”

Ayrıca Başkan Akbıyık yaptığı paylaşımda vatandaşları iki konu hakkında daha bilgilendireceğini söyledi. 926 belediye içerinde bu konuda birinci olduğuna emin olduğunu söyleyen Akbıyık  “İki önemli husus hakkında da sizi bilgilendireceğim. Karesi Belediyesi’nden basına ödenen aylık tutarları paylaşacağım ve Türkiye’de 926 belediye içerisinde birinci olduğuna eminim bu hususta. Bir önemli konuda şudur makam araçlarında yaptığımız eksiltmelerden size bahsedeceğim yarın görüşmek üzere sizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Haber: Bülten

Köybaşı’dan Erdoğan’ın ‘Kuva-yi Milliye’ Açıklamasına Tepki

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu