Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Başkan Arslan Vekilleri Mecliste Ziyaret Etti

Başkan Arslan Vekilleri Mecliste Ziyaret Etti. Edremit Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Balıkesir Milletvekillerini ziyaret etti. Edremit’in il olması konusunda destek istedi.

 

Başkan Arslan Vekilleri Mecliste Ziyaret Etti. Edremit Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Balıkesir Milletvekillerini Ziyaret Etti. Edremit’in Il Olması Konusunda Destek Istedi.
Başkan Arslan Vekilleri Mecliste Ziyaret Etti

Edremit’in il olması ile ilgili geçtiğimiz günlerde Başkan Arslan bir toplantı düzenlemiş. Ayrıca bu konuda destek istemişti. Edremit Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan, CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin’i ziyaret etti. İlçesi ile ilgili isteklerini ve yaptıkları çalışmaları vekillere iletti. Ayrıca, meclis ziyaretlerinde, CHP Balıkesir Milletvekil Serkan Sarı, CHP Manisa Milletvekili Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Denizli Milletvekili TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca’yada ayrı bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Baskan Arslan Vekilleri Mecliste Ziyaret Etti 1

Edremit  Hakkında

Balıkesir ilinin batısında, Ege Denizi kıyısındaki ilçedir. Edremit, Balıkesir ilinin üçüncü en büyük ilçesi olup zeytincilik tarımı ve Kazdağları ile bilinir. İç turizmin ilk önemli merkezlerinden olan Altınoluk ve Akçay bu ilçededir.

Edremit, Antik Çağ’daki adı Adramytteion’dur. MÖ 1443 yılında Pidasus adı ile Burhaniye İskelesi civarındaki Karataş mevkiinde kurulmuş bir şehirdir. Truva-Bergama yolu üzerinde bulunmasından dolayı birçok baskınlara uğramış bir ara, harap bir halde Lidya Kralı Krezüs’ün eline geçti. Kralın kardeşi bu şehri yeniden yaptırmış hatta süslemiş ve kendi adı olan Adramys ismini verdi. 1231 yılında, Türk akıncıları Edremit’e saldırdı. Çetin savaşlardan sonra, Türk Komutanı Yusuf Sinan’a şehrin anahtarı teslim aldı. 1336 yılında Karesi topraklarının Osmanlı’ya geçmesiyle, Edremit de Orhan Gazi tarafından Osmanlı Devleti hudutları içine aldı.

 

Haber: Fatma Kara

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu