Eğitimİlçe Haberleri

Başkan Bekki: ‘Eğitimde yeni bir seferberlik zamanı’

Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED) Başkanı Abdullah Bekki, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında eğitim ve kadın hakları konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Bekki: ‘Eğitimde yeni bir seferberlik zamanı’

Baskan Bekki ‘Egitimde Yeni Bir Seferberlik Zamani 1

Eğitimde Seferberlik İhtiyacı

Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Abdullah Bekki, Cumhuriyetin kurucularının eğitimin toplumsal gelişimdeki temel rolünü gördüğünü hatırlatarak, yeni yüzyılda da toplumsal gelişmenin inşasında eğitimin anahtar faktör olduğunu vurguladı. Bekki, okuryazarlık oranındaki geçmiş başarıya atıfta bulunarak, çağın gereksinimlerini karşılayacak bir eğitim seferberliği başlatma çağrısında bulundu.

Eğitimi Satranç Oyunu Gibi Düşünmek

Başkan Bekki, eğitimi bir satranç oyunu gibi düşünmeyi önererek, atılacak her adımın sonuçlarını dikkatle değerlendirmeyi ve bilimsel verilere dayalı reformlarla ilerlemeyi vurguladı. Okul-işletme, sivil toplum ve akademik işbirliklerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Eğitimdeki Başarı ve İstihdam Sorunları

Cumhuriyet tarihi boyunca yükseköğretimde pek çok başarıya imza atıldığını söyleyen Bekki, ancak nitelikli iş gücü bulma ihtiyacının arttığı bir dönemde üniversiteli işsizlik sorununa dikkat çekti. İnsanların fiziksel, ruhsal ve entelektüel olarak değerli hissedebilecekleri bir ortamın sağlanması gerektiğini vurguladı.

Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

Bekki, Cumhuriyetin temel özelliklerinden olan fırsat eşitliğinin kadın hakları alanında önemli kazanımlara vesile olduğunu belirtti. Ancak, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda daha fazla mesafe kat etmenin gerekliliğine dikkat çekti. Kız çocuklarının eğitime erişimi, evliliklerin önlenmesi, kadınların iş dünyasındaki temsilinin arttırılması, bakım sorumluluklarının eşit paylaşımı ve kadına yönelik şiddet konularına vurgu yaptı.

Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Hedefler

Başkan Bekki, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken, toplumun önünde bulunan eğitim ve kadın haklarıyla ilgili meselelerin çözülmesi gerektiğini ifade ederek, kalkınma politikalarının birey ve toplum refahına odaklanması gerektiğini belirtti.

Haber: Elif Şahin

Başkan Arslan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Politikasını İmzaladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu