Gündemİlçe Haberleri

Başkan Karakaşlı’dan Balıkesir Kurtuluş Mesajı

Balıkesir Barosu Başkanı Nadir Karakaşlı, Balıkesir'in Kurtuluş Günü'nün anlamını vurgulayan bir açıklama yaptı. Başkan Karakaşlı, bu özel günün Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bir sembolü olduğunu belirtti.

Başkan Karakaşlı’dan Balıkesir Kurtuluş Mesajı

 

Baskan Karakaslidan Balikesir Kurtulus Mesaji 1

 

“Balıkesir hala kurtuluş ateşini yüreğinde taşıyor”

Başkan Karakaşlı, 6 Eylül 1922’nin, Balıkesir’in işgalci güçlere karşı gösterdiği kararlı direnişin simgesi olduğunu söyledi. Bu günün, zulme karşı koyma ve özgürlüğe olan inancın bir ifadesi olduğunu vurguladı. Karakaşlı, “Balıkesir’in tıpkı o günlerde olduğu gibi bugün de bağımsızlık ve kurtuluş ateşini yüreğinde yaşıyor.” Dedi.

“Bu değerlere sıkıca bağlı kalmak gerekiyor”

Başkan, Balıkesir’in geçmişte elde ettiği kazanımlara sahip çıkmanın, ulusal şahlanış ve direnişin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkmakla mümkün olduğunu belirtti. Balıkesir Barosu’nun bu bilinç ve ruhla hareket ettiğini dile getirdi. Karakaşlı, “hukuk Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerinden biridir. Bu değerlere sıkıca bağlı kalmak gerekiyor.” dedi.

“Hukuk devletine sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır”

Karakaşlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunun altını çizdi. Balıkesir Barosu olarak bu gerçeğe sahip çıkmanın gelecek nesillere sahip çıkmak anlamına geldiğini sözlerine ekledi. Balıkesir Barosu, Balıkesirlilerin 6 Eylül Kurtuluş Günü’nü kutladı.

Dikkatinizi çekebilecek haber: Vekil Aytekin’den Kutlama

Haber: Elif Şahin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu