Sağlıkİlçe Haberleri

Başkan Uçan’dan Çağrı: ‘Sağlık çalışanlarının tarafsızlığını koruyalım’

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, savaş bölgelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının haklarının korunması gerektiğine dair bir mesaj paylaştı.

Başkan Uçan’dan Çağrı: ‘Sağlık çalışanlarının tarafsızlığını koruyalım’

Baskan Dr. Ucan Israilin Ambulans Saldirisini Kinadi 1
Başkan Uçan’dan Çağrı: ‘Sağlık Çalışanlarının Tarafsızlığını Koruyalım’

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, uzun süreli savaşlar ve felaketlerle mücadele eden sağlık çalışanlarının tarafsızlığının korunması gerektiğine vurgu yaptı. Uçan, son yıllarda artan savaşlarının, sağlık kurumlarını ve çalışanlarını taraflaştırmaya çalışan iktidarlarla mücadele etme çağrısı yaptı.

Sağlık çalışanları tarafsızdır ve tarafsız kalmalıdır

Uçan, sağlık çalışanlarının savaşlarda taraf olmaya, etik ihlallere sessiz kalmaya zorlandığını belirtti. Hekimler başta olmak üzere sağlık çalışanlarının, taraflı bir duruşa sürüklenmemesi gerektiğini savundu. Sağlık çalışanlarının, herkes için sağlığın bir hak olduğunu vurgulayarak, savaşlara karşı sessiz kalmamanın önemine dikkat çekti.

Dünya Tabipleri Birliği ve Uluslararası Etik Metinlere Bağlılık

Filistin’deki sağlık kurumlarına yönelik saldırılardan hareketle, Başkan Uçan, Dünya Tabipleri Birliği Cenevre Bildirgesi, Mesleki Bağlılık Yemini, Ethical Principles of Health Care in Times of Armed Conflict and Other Emergencies, Cenevre Sözleşmeleri gibi uluslararası etik metinlerden yola çıkarak bağlılık sözü verdi. Başkan Uçan “Tüm insanlığa; sağlık kurum ve çalışanlarının savaşlardaki dokunulmazlık ve bağımsızlığını sonuna kadar savunacağımıza, savaşlarda yalnızca canlıların yaşam ve sağlık hakkından yana taraf olacağımıza, bedeli ne olursa olsun her zaman barış için mücadele vereceğimize söz veriyoruz.” dedi.

“BM’yi göreve davet ediyoruz”

Uçan, son olarak İsrail’in Filistin’deki insanlık suçlarına değinerek, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in yargılanması için Birleşmiş Milletler’i göreve davet etti. Hekimler ve sağlık emekçileri olarak, barış için her zaman mücadele edeceklerini ve canlıların yaşam ve sağlık haklarından yana olacaklarını belirtti.

Kaynak: Alper Çobanoğlu

Antibiyotik Kullanırken Bu Ayrıntıya Dikkat Edin!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu