Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Başkan Yavaş: “AK Parti Döneminde İşçilere Haklar Verildi ”

Başkan Yavaş: “AK Parti Döneminde İşçilere Haklar Verildi”

Başkan Yavaş: “AK Parti Döneminde İşçilere Haklar Verildi ”. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş toplu iş sözleşmeleri töreninde konuştu.

“İŞÇİNİN DURUMU İKİ DUDAĞIN ARASINDAYDI”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş toplu iş sözleşmeleri töreninde konuştu. Pandemi sebebi ile iş sözleşmeleri töreni açık havada yapıldı. Yerel Sen ve Hizmet İş Sendikalarının da katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “ Ben göreve geldiğimde 2004 yılında işçi ne demekti, 11 ay boyunca valilikten izinle çalıştırdığımız adam demekti. 12. Aya gelinmezdi çünkü 12. Ayda kıdem başlardı bu yüzden 11 ay boyunca valilikten alınan izin ile işçiler çalıştırılırdı. Hep işçi talep ederdik örnek veriyorum 50 kişi, 20 kişiye izin çıkarsa çıkar çıkmayanlara durumu anlatırdık maalesef. İşçilerin çalışıp çalışmayacağı iki dudağın arasındaydı. Yıllarca bu süreç bu şekilde devam etti.” dedi.

“AK PARTİ DÖNEMİNDE HAKLAR VERİLDİ”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş AK Parti Hükümeti göreve gelince işçi alımı konusunda değişim yaşandı dediği açıklamasında, “Ancak AK Parti zamanında bu insanlara bazı haklar verildi. Yani iş durumu belediye başkanının iki dudağının arasından çıkacak lafa bakılmaması için bir takım haklar verildi. Bu süreç sonralarında Sendikaya üye olabilmek sendika ile işine devam edebilme hakları ile genişletildi. Yerel Sen ve Hizmet İş şuan hem bizim hem de çalışanların haklarını koruyabilmek adına otak çalışıyor. Çalışanlarımızın tamamı sendikal haklarına sahip olmuş oldular. Bu AK Parti bu ülkede işçinin ve işverenin haklarını korumak üzere bu haklar insanlara verilmiş oldu. ” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu