GündemÖzel Haberler

BAŞKAN YILMAZ’A BÜYÜK TEPKİ “ULAŞIMDA FIRSATÇILIK RÜZGÂRINI ESTİREN KİM?”

Ülke gündemini meşgul eden koronovirüs, hem yaşamı hem de günlük yaşamı sekteye uğratıyor. “#Evde Kal” çağrılarının sık sık yapıldığı bugünlerde, “gitmek zorundayım” diyerek otobüsleri kullanmaya çalışan vatandaşlarsa gergin!

İsminin kullanılmasını istemeyen bazı vatandaşlar Balıkesir’de ilçelere giden otobüslerin fiyatlarını ciddi manada arttırdığını ifade ederek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a tepki gösterdiler. Büyükşehir seferleri düşürürken şehrin ulaşımdaki gidişatını her yönüyle değerlendirebilen bir başkan nerde? diye soruyor ve Yok! Cevabını da kendileri veriyorlar. Bizler eve gidemiyoruz ancak başkan #Evde Kalın diyor, nasıl evde kalacağız? Eve mi gidebiliyoruz. Cepte var 15Tl, Yol parası 30Tl olmuş hem de bir günde. Başkan bunun neresinde diye soruyor…

“ #Evde Kal demekle olmuyor” diyen bazı vatandaşlar ,“Başkan Yücel Yılmaz #evde- Kal abilir ancak Büyükşehir Belediyesi’nin işlerinin takibini de vatandaşa mı bıraktı. Başkan Evde Kal biz senin için çalışırız mı diyelim. Biz zaten hergün aynı şeyleri yapıyoruz, zorunlu işçiyiz, çalışıyoruz. Bizleri kim düşünecek? Bu şehrin Başkanı yok mu? Taş döşemek mi işi biz taşta istemiyoruz he ryanımız beton oldu! sorularını sorarak şehir için, şehirli için cevap arıyor.

VATANDAŞ NE DİYOR?

“Kendisi evinin yazlık bahçesinden sosyal medyada evde kalın diyeceğine işini takip etse bizler yolda kalmayız! Cebimizde ne var ne yok bilen yok! Eve gideceğiz ancak 15 liraya gittiğimiz yol 30’a çıkmış bunu bilen başkan nerde? Yok!”

ULAŞIMDA FIRSATÇILIĞA GEÇİT VERİLMESİN

Balıkesir’den Bandırma güzergâhına gidecek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi seferleri ile ilgili tepkili olan vatandaşlar sefer sayılarının düşmesiyle birlikte fiyatların tavana fırladığını iddia ettiler. İhbar hattımıza gelen ve uygulanan fiyat tarifeleri ise oldukça şaşırtıcı.

Balıkesir Bandırma seferi 15 Tl’den 30 Tl’ye mi çıkar diyen bir vatandaş bunu fırsatçıkılık olarak değerlendirirken bazılarıysa “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Balıkesir Arası Otobüs seferlerini iptal ederek tek firmanın insafına bıraktı. O da bundan istifade ederek 15 liralık bilet ücretini 30 liraya çıkarmıştır. Büyükşehir belediyesini kınıyorum. Belediyecilik bir kamu hizmeti diye düşünüyor ve seferleri takip etmesi gerekir diye düşünüyorum” dediler. Bir vatandaşsa “#evde Kal- mak için eve gidebiliyor olmak gerekir “dedi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a yüklendi. “Kendisi evinin yazlık bahçesinden sosyal medyada evde kalın diyeceğine işini takip etse bizler yolda kalmayız! Cebimizde ne var ne yok bilen yok! Eve gideceğiz ancak 15 liraya gittiğimiz yol 30’a çıkmış bunu bilen başkan nerde? Yok! Büyükşehir sefer iptal etti mi? Etti. Ne olacak diye düşündü mü? Düşünmedi diyerek tepki gösterdi. Bizim bildiğimiz halkın zor zamanında halkın yanında olan başkandır zor günde yanımızda olamayan başkan değildir evinde kalıp milleti görmezden gelene o başkan hakkını nasıl verecek bunu merak ediyorum!…..diyor.Semra Aman Akyürek’in haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu