Gündemİlçe Haberleri

Baski Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Tesislerinde Bakım Onarım Çalışmalarına Devam Ediyor

Baski Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Tesislerinde Bakım Onarım Çalışmalarına Devam Ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü “Su ve Atıksu hizmetlerini tedarikinden bertarafına kadar insan odaklı, çevreye duyarlı, uluslararası standartlarla kaliteli ve verimli şekilde yürütmek” misyon değeri ışığında yatırımlarına hız kesmeden devam etmektedir. İlçelerimizde 1.317.000 kişi kapasiteye hizmet veren 32 adet Atıksu Arıtma Tesisi işletmekte olup, Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliğindeki (KAAY) ilgili standartlarına uygun olarak atıksuların arıtımını gerçekleştirmektedir.

Baski Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Tesislerinde Bakım Onarım Çalışmalarına Devam Ediyor

BASKİ 32 Adet Atıksu Arıtma Tesisi ve 123 Adet Atıksu Terfi Merkezi İle 7 gün 24 saat Hizmet Vermekte

Ayvalık’tan, Bandırma’ya, Burhaniye’den,  Marmara’ya kadar Çevre ve Halk sağlığı açısından atık suların mevzuata uygun şekilde bertaraf edilerek, 32 adet Atıksu Arıtma Tesisi ve atık suları arıtma tesisine ulaştıran 123 adet Atıksu Terfi Merkezinin elektrik ve mekanik onarımları yapılmış, iç ve dış temizlikleri, boyaları ile uyarı güvenlik levhaları ve tesis tanıtım levhaları yenilenerek bakım ve onarım işlemleri tamamlanmıştır. Terfiler için koku giderim sistemlerinin aktif çalışması ve mevcutta bulunan koku ünitelerinin revizyonları yapılmıştır. Aynı zamanda koku giderim yapılarına doğayla uyumluluk sağlaması ve görsellik katması için grafiti çalışmaları uygulanmıştır.

Atıksuların sağlıklı bir şekilde toplanması, atıksu hatlarındaki kaçakların önüne geçilerek yeraltı kaynaklarının ve çevre kirliliğinin önlenmesi ile gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre oluşturmak adına BASKİ Genel Müdürlüğü 7 gün 24 saat çalışma esasına dayalı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu