Gündemİlçe Haberleri

Baski Genel Müdürlüğü Yatırım Çalışmalarına Devam Ediyor

Baski Genel Müdürlüğü Yatırım Çalışmalarına Devam Ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü Marmara Denizindeki çevre kirliliğini önleyecek, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakacak projelerin faaliyetlerini sürdürüyor.

 

Baski Genel Mudurlugu Yatirim Calismalarina Devam Ediyor

 

“Bandırma Entegre Su Projesi kapsamında Bandırma İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ” ile “Erdek İlçesi Kanalizasyon Şebeke Hattı ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi”  yapım işlerine hız kesmeden devam ediyor. Baski Genel Müdürlüğü Yatırım Çalışmalarına Devam Ediyor. İleri Biyolojik arıtım prosesi ile inşa edilen Atıksu Arıtma Tesislerinin yapım çalışmalarını tamamladı. Bununla birlikte  Bandırma ve Erdek İlçelerinde kanalizasyon ve arıtma tesisi altyapı eksikliklerini gideriyor olacak. Bandırma ve Erdek Körfezini kirleten evsel atık unsurları ortadan kaldıracak.

 

İleri Biyolojik Erdek Atıksu Arıtma Tesisinin %60’ı Tamamlandı

Erdek İlçesi Kanalizasyon Şebeke Hattı ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapım işi kapsamında 61 bin 300 metre kanalizasyon şebeke ve terfi hatları ile 8.700 m3/gün ve 62.750 kişi kapasiteli İleri Biyolojik arıtım prosesine sahip Atıksu Arıtma Tesisi yapımı gerçekleşiyor. Baski Genel Müdürlüğü arıtma tesisinin   % 60’ının tamamlandığını iletti. Ayrıca çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 

İleri Biyolojik Bandırma Atıksu Arıtma Tesisi Yapımı Hızla Devam Ediyor

Baski, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve BASKİ Genel Müdürlüğü  yürütülmekte olan, %84’ü Avrupa Komisyonundan hibe, %6,40’ı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından hibe ve geri kalan %9,60’da nihai kullanıcı desteğiyle projelerini yürütüyor. Böylece Baski Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan, Bandırma Entegre Su Projesi kapsamında Bandırma İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapım işinde 3 bin 500 metre terfi ve deşarj hattı ile 24.533 m3/gün ve 173.000 kişi kapasiteli İleri Biyolojik arıtım prosesine sahip, Atıksu Arıtma Tesisi yapımına devam ediyor. Baski’de bu projenin de yapım işinin %35’i tamamlanmış durumda olduğunu iletti.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

Baski Genel Müdürlüğü Yatırım Çalışmalarına Devam Ediyor

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: BASKİ İki İşçisini Kaybetti - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu