Gündemİlçe Haberleri

Baski Yaza Hazır

Baski Yaza Hazır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BASKİ, yaz aylarında artan nüfusla birlikte su sıkıntısı yaşanmasının önüne geçecek önlemlerini aldı.

 

Baski Yaza Hazır

 

Baski Yaza Hazir 1

BASKİ ekipleri sağlıklı içme suyunun aralıksız sağlanması için dört koldan çalışma yapıyor. Ayrıca, olası büyük arızalara karşı ekipman ve malzemeleriyle teyakkuzda bekliyor.

BASKİ ekipleri Balıkesir’e; tertemiz ve sağlıklı bir şekilde içme suyu ulaştırmak için aralıksız çalışıyor. Ayrıca yaz aylarının gelmesiyle 3 milyona yakın artacak nüfusu karşılamak ve sağlıklı içme suyu temin etmek için çalışmaya devam ediyor. Bir yandan ömrünü yitirmiş içmesuyuve kanalizasyon şebeke hatlarını yeniliyor. Ekipler aynı zamanda; atık su arıtma tesisi ile yeni depo yapımı gerçekleştiriyor. Mevcut atıksu, içmesuyu arıtma tesisleri mekanik ekipmanların bakımını yağıyor. Ayrıca içmesuyu depo ve terfi istasyonu bakım-onarımı, dere ıslahı çalışmaları gerçekleştiriyor. Kanalizasyon şebeke hattı ve kuyu temizliklerini de özverili bir şekilde yapıyor.

 

Baski Yaza Hazir 2

 

Bakteriyolojik Uygunluk Oranı Yüzde 91

Ekipler 9 adet 1 milyon 790 bin 100 kişi kapasiteli içmesuyu arıtma tesisinden ve bin 200 farklı noktadan su numunesi aldı.“İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği” gereğince; BASKİ Genel Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce düzenli olarak denetleniyor. Şebekenin en uç noktasından yapılan ölçümlerle kontrol numunelerin sonucunda Balıkesir genelinde bakteriyolojik uygunluk oranı yüzde 91 olarak belirledi.

 

Bakım Onarım Çalışmaları Tamamlandı

Ekipler bin 154 adet sondaj kuyusunu temizledi. Ayrıca 160 adet arsenikli arıtma çeşmesini  temiz hale getirdi. Bununla birlikte 148 adet terfi merkezi, bin 341 adet içmesuyu deposunun temizliğini yaptı. Bakım ve onarım çalışmaları, su santralleri rehabilitasyonları gerçekleştirdi. Mevcut kırsal mahallelerde kaptaj düzenlemeleri yaptı. Ayrıca temizlik çalışmalarını tamamlayan BASKİ, buraları yaz sezonuna hazır hale getirdi.

 

Baski Yaza Hazir 3

 

Ekonomik Ömrünü Tamamlayan Şebekeler Yeni Halini Alacak

431 bin 342 metre kanalizasyon hattı temizliği yaptı. 16 bin 294 adet kuka ve vidanjör çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca Körfez bölgesinde 40 bin 460 ve Güney Marmara Bölgesinde 52 bin 660 metre olmak üzere toplamda il genelinde 206 bin 601 metre içmesuyu ve kanalizasyon şebeke hattı yapımı tamamlayan BASKİ, Ayvalık Atatürk Bulvarı Sarımsaklı Sahil Bölgesinde ekonomik ömrünü tamamlayan toplamda 2 bin 137metre içmesuyu şebeke hattı yenileme çalışmaları tamamlandı.

Dereler Tertemiz Akıyor

Dere ıslah çalışmalarına büyük önem veren BASKİ; Edremit Çayı Işık ve Ülkü Yolu toplamda 10 bin metre dere dip temizliği ve taş tahkimat çalışmaları, Gönen Çayı 750 metre, Burhaniye Kadıncık 100 metre, Ayvalık Küçükkuyu Mıhlı Çayı 500 metre ve Edremit Narlı Deresi 400 metre olmak üzere toplamda 11 bin 750 metre dere temizliği gerçekleştirdi. Terfi istasyonlarının koku giderim sistemlerinin aktif çalışması için mevcutta bulunan koku ünitelerinin revizyonlarını sağlayan ekipler, Sarımsaklı Sahilinde bulunan TM4 Terfi Merkezi genel bakım ve onarımlarını tamamladı, çevre düzenlemesine devam ediyor. AyvalıkŞirinkent Mevkiinde bulunan Maslak Terfi İstasyonu bakım onarım çalışmaları da gerçekleştiriyor.

 

Baski Yaza Hazir 4

 

19 Bin 339 Hektar Alanda Sulama Hizmeti Veriliyor

BASKİ Genel Müdürlüğü her yıl bünyesine kattığı yeni bir tarımsal sulama tesisiyle;19 adet 5 bin 532 hektar alan açık, 39 adet 13 bin 807 hektar alan kapalı olmak üzere toplamda 58 adet 19 bin 339 hektar alandasulama hizmeti veriyor. Sulama sezonu öncesinde işletme sorumluluğunda bulunan 19 adet açık sulama tesisinin hazırlık çalışmaları gerçekleşti. Bu kapsamda ekipler yaklaşık 300 bin metre hattın temizlik ve yabancı ot temizliği yaptı.

Ön Ödemeli  Tarımsal Sulama Sayaçları Artıyor

Ayrıca 2022 ve 2023 yıllarında yapım aşaması tamamlanarak sulamaya açılan 4 tesiste ön ödemeli tarımsal sulama sayacı yatırımı yapılarak toplamda su tasarrufu sağlanan tesis sayısı 33’ e çıktı. BASKİ tarafından verilen hizmetlerin kalitesini artırmak amacıyla sulama yapılan mahallelerde muhtarlar ile toplantılar yapılarak sorunlar yerinde görüşülerek çiftçilerin problemleri çözüme kavuştu.

 

Baski Yaza Hazir 5

 

Baski Acil Müdahaleye Karşı Teyakkuzda

Ekipler, vatandaşların güzel bir yaz geçirmeleri için yaz ayları süresince çalışacaklar.  Gerekli araç ve gereçleri ile acil müdahale araçlarıyla teyakkuzda bekliyor. BASKİ, olası büyük arızalara karşı gerekli makine-ekipman ve malzemeleri ambarlarda ve stok sahalarında hazır bulunduruyor.

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Geri bildirim: Balıkesir Büyükşehir'den İşçilere Zam MüjdesiBalıkesir Merhaba Gazetesi
  2. Geri bildirim: Baski Genel Müdürlüğü Yatırım Çalışmalarına Devam Ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu