EtkinlikEğitimGündem

BAÜ’de Türk Halk Müziği Konseri “Yemen’den Çanakkale’ye Ağıtlar”

Konser, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda gerçekleştirildi

BAÜ’de Türk Halk Müziği Konseri “Yemen’den Çanakkale’ye Ağıtlar”

Konser, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda gerçekleştirildi

Balıkesir Üniversitesi, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği korosu tarafından düzenlenen “Yemen’den Çanakkale’ye Ağıtlar” isimli konser, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonu’nda gerçekleşen konserde, Çanakkale Zaferi’ne dair anlatımlar eşliğinde koro ve solistler tarafından seçilen Türk halk müziği eserleri seslendirildi.

Baude Turk Halk Muzigi Konseri Yemenden Canakkaleye Agitlar 1

Şefliğini Besim Kemal Akalın’ın yaptığı konser programında, duygusal anlar yaşandı. Konser sonunda Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu tarafından Şef Besim Kemal Akalın’a çiçek takdim edilerek toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Baude Turk Halk Muzigi Konseri Yemenden Canakkaleye Agitlar 3

Etkinlik, önceki gün de Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenmişti. Konser, Balıkesir Üniversitesi’nin akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Baude Turk Halk Muzigi Konseri Yemenden Canakkaleye Agitlar 2

Konsere; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Köroğlu, Genel Sekreter Yemliha Yanar ve çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

MEB Gastronomi Festivali Balıkesir Etabı 16 Nisan 2024’te

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu