İlçe Haberleri

BAÜN Balıkesir’e Dünya Mutfağını Getirdi!

Burhaniye’de Balıkesir Üniversitesi gastronomi bölümü öğrencileri dünya mutfağını öğreniyor.

BAÜN Balıkesir’e Dünya Mutfağını Getirdi!

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, üniversite öğrencilerine dünya mutfakları konusunda eğitim veriliyor. Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, çeşitli dünya mutfaklarından örnek yemeklerin nasıl yapılacağını öğreniyor.

Öğrenciler Türk mutfağını öğrenmenin yanı sıra,

Dünya mutfağını keşfetme amacıyla uygulama eğitimlerine devam ediyor. İtalyan mutfağına dair incelikleri öğrenen öğrenciler, son aldıkları eğitimlerle bu kez Fransız mutfağına ait yemekler hazırladı.

BUBFA Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Emel Memiş Kocaman ve Öğretim Görevlisi Nihat Pekbay denetiminde yapılan yemekler, Fakülte Mutfağı’nda Dekan Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel gibi konukların katılımıyla tadıma sunuldu.

Baün Balıkesir'E Dünya Mutfağını Getirdi!

Dekan İlban “Fakültemizde öğrenim gören öğrencilerimizin eğitimlerini en iyi şekilde devam etmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu bağlamda gastronomi ve mutfak sanatları bölümündeki öğrencilerimize Türk mutfağının yanında dünya mutfağını öğrenmeleri için imkanlar sunuyoruz. Bunun için çok iyi bir mutfağımız ve araç gereçlerimiz mevcut.” dedi.

Öğrencilerin eğitimleri boyunca gördükleri teorik derslerinin yanı sıra uygulama derslerini de okul mutfağında aldıklarını aktaran İlban, uygulama dersi, gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerine becerilerinden dolayı teşekkür etti.

Baün Balıkesir'E Dünya Mutfağını Getirdi!

 

Kaynak: Muhammed Can Akyürek

Burhaniye’den Çevre Paneli

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu