Köşe Yazıları

BAÜN’de Neler Oluyor – 1 ?

BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve yeni ekibinin göreve başlamasıyla birlikte Balıkesir Üniversitesinde gözle görülebilir şekilde her alanda görülen değişim ve hareketlilik herkesin dikkatini üniversiteye çekti. İşte bu haftaki köşemde de siz değerli okurlarımıza bunlardan birkaçını aktarmak istiyorum:

BAÜN’de Neler Oluyor – 1 ?  Bilenler bilir daha önce “BAÜ” kısaltmamızı bile tescillemediğimiz için başka bir üniversiteye kaptırmıştık. O nedenle yeni yönetimin ilk işi “BAÜN” kısaltmasına sahip çıkmak oldu. Ardından, Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil ettirildi.

Malumunuz web sayfası bir üniversitenin dışa bakan yüzüdür. Yine ilk yapılan işlerden birisi de çok klasik ve hareketsiz olan üniversite web sayfasının değişmesi oldu. Bu değişim hemen etkisini gösterdi. Devamında, üniversite web sayfası ziyaretçi sayısında dikkate değer bir artış orta çıktı. Bu değişim hem YÖK’ün hem diğer üniversitelerin hem de öğrencilerin dikkatinden kaçmadı. Tabi bu yetmezdi. Tercih dönemi öncesi üniversitemizin tüm birimlerinin ve bölümlerin tanıtıldığı yaklaşık 90 profesyonel video ile öğrencilere ulaşımı oldu. Bir üniversitenin tanınırlığı için oldukça önemliydi bunlar. Ayrıca sosyal medya hesapları daha aktif hale geldi. Ayrıca, üniversitenin tüm faaliyetleri daha geniş kitlelere ulaşma çalışmaları oldu.  Akademik ve idari personelimizin de bu paylaşımlara duyarsız kalmayıp destek olması ile kurumsal sahiplenme adına önemli bir gelişme de gerçekleşmiş oldu.

Rektörlüğün Kapılarını Açıldı

Balıkesir üniversitesinin tüm çalışanlarına Rektörlüğün kapılarını açtılar. Artık isteyen rahatlıkla Rektör ve Rektör yardımcıları ile doğrudan görüşebiliyor. Bununla birlikte yeni yönetim tam kadro her fakülteyi ve bölümü yerinde ziyaret ediyor. Ardından, sorunları yerinde görüyor. Beraberinde, çözüm önerileri sunuyor.

Yıllardır gerçekleşmeyen akademik teşvik törenine yeniden düzenlene geldi. Böylece yeni yönetimin akademik çalışmalara ve çalışanlarına değer verdiği mesajı oldu. Buna ek olarak öğretim elemanlarının ürettiği bilimsel çalışmalar web sayfasında paylaşımı olarak hocalarımızın başarılarına duyarsız kalmadığı mesajı yer aldı.

Yeni yönetim öğrencilere de unutmadı. Öğrenci projeleri konusunda teşviklerde de bulunan yeni yönetim çok geçmeden bunun meyvelerini topladı. Tübitak’ın ilk dönem çağrısında 29 proje ile önceki dönemlerden çok daha fazla sayıda proje desteği alındı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun yeni stratejisi ile aralarında Rusya, Çin, Almanya, Avusturya ve Hindistan’ın da olduğu 61 ülkeden üniversitemize 8 bine yakın başvuru gerçekleşti. Türkiye’de en az yabancı öğrenci sayısına sahip BAÜN’de bu yıl kayda değer bir artış olacak. Özellikle de Türk Dünyasından dikkate değer sayıda başvuru olmasıda önemli bir gelişmeydi.

Benzer bir stratejik değişiklikle lisansüstü sınav başvuruları diğer üniversitelerden önce başvuruları başladı. Başarılı öğrencilerin başka üniversitelere gitmesinin önüne geçti. Ayrıca diğer üniversite mezunlarının öncelikle Balıkesir Üniversitesi’ni tercih etmesi hedef oldu. Bu yeni sistemle beraber lisansüstü başvuru sayısı rekor artışla önceki dönemlere göre 2-3 kat arttı.

YÖK’le yapılan yoğun görüşmeler neticesinde İletişim Fakültesi ile Ziraat enstitüsü açılması sözü alındı. Ayrıca 3 lisans üstü eğitim programı ile 1 lisans ve 5 yeni önlisans programına öğrenci alımı için izin alındı.

Kısa sürede hem de sıfır maliyetle kurulan Teknoloji Transfer Ofisi için YÖK’ten anonim şirket kurma izni alındı. TTO’nun kuluçka merkezleri proje geliştirmek amaçlı ücretsiz olarak öğretim elemanlarının ve öğrencilerin hizmetine sunumu oldu.

BAÜN YouTube Kanalı

Üniversitede öz kaynaklarla profesyonel bir stüdyo kurularak BAÜN YouTube kanalı yayın hayatına başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile ortak gerçekleştirilen Uluslararası hukuk sempozyumları ile Balıkesir’in ve üniversitemizin tanınırlığı arttı. İlk defa bir hukuk kongresinde Türk Dünyası dillerinde sunumlar gerçekleşmiş olması Türk Cumhuriyetlerinin üniversitemize olan ilgisini artırdı.

STK ve Sanayi ile protokoller gerçekleşti. Gerçekleşen protokoller ile şehre ve sanayiye yönelik faaliyetler ve projeler buraya yazılamayacak kadar çok ki bunun için ayrı bir köşe yazısı gerekiyor. Burada yeni yönetimin gerçekleştirdiği yüzlerce faaliyetinden bazılarını ancak yazabildim. O nedenle Tıp Fakültemiz ve Hastanede gerçekleştirilen yenilikler ve projeler için ayrı bir köşe yazısı kaleme almak gerekiyor.

Bizi izlemeye devam edin.

..BAÜN’de Neler Oluyor – 1 ?…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu