Eğitimİlçe Haberleri

BAÜN’de Uzaydaki Sağlık Yolculuğu Konuşuldu

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Hemşirelikte İnovasyon Seminerleri'nin ilk ayağı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

BAÜN’de Uzaydaki Sağlık Yolculuğu Konuşuldu

Uzay Tıbbı ve Hemşireliği Alanları Konuşuldu

“Geleceğin İnovasyonu: Uzay ve Uzay Hemşireliği” başlıklı etkinliğin moderatörlüğünü Balıkesir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden Prof. Dr. Arzu Tuna üstlendi. Etkinlikte Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Serdar Sarıtaş, uzay tıbbı ve uzay hemşireliği konularında bilgi verdi. Sarıtaş, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzayda gerçekleştirdiği çalışmalar öncesinde ve dünyaya dönüşü sonrasında belirli tıbbi prosedürlerden geçtiğini belirtti. Ayrıca, ilerleyen dönemlerde uzay tıbbı ve uzay hemşireliği alanında yapılacak çalışmaların artacağına da vurgu yaptı.

Uzayın İnsan Sağlı Üzerindeki Etkiler Konuşuldu

Bu seminer, geleceğin sağlık alanında inovasyon ve teknolojiye dair önemli bir adım olarak kaydedilirken, uzayın insan sağlığı üzerindeki etkileri ve uzay araştırmalarının hemşirelik pratiği üzerindeki potansiyel katkılarına odaklandı.

Haber: Bülten

BAÜN’de Uzaydaki Sağlık Yolculuğu Konuşuldu

Erdek’te Öğrenciler Dilimizin Zenginliğini Keşfetti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu