Gündemİlçe Haberleri

BAÜN’e Yerleşen Öğrencilerin Başarı Sıralaması Artıyor !

Balıkesir Üniversitesi, 2023 YKS yerleştirme sonuçlarında en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı. Ayrıca, Ön Lisans programlarında %102, Lisans programlarında %100 doluluk oranı arttı.

 

17 Lisans Bölümünde Başarı!

BAÜN’e Yerleşen Öğrencilerin Başarı Sıralaması Artıyor !… BAÜN’e yerleşen öğrencilerin başarı sıralamalarında da kayda değer artışlar görüldü. Yerleştirme sonuçlarına göre ikinci öğretimler dahil olmak üzere 64 lisans bölümünün 41’inde başarı sıralamaları arttı. Devamında, 17 lisans bölümünde ise bir önceki yıla göre %10’un üzerinde başarı sıralaması artışı gerçekleşti.

Baün'E Yerleşen Öğrencilerin Başarı Sıralaması Artıyor !

Ayrıca Hukuk, İlahiyat, Finans ve Bankacılık (İ.Ö). Maliye (İ.Ö.), Uluslararası Ticaret (İ.Ö), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İ.Ö.). Endüstri Mühendisliği (İ.Ö), Elektrik-Elektronik Mühendisliği. Endüstri Mühendisliği Makine Mühendisliği (İ.Ö.). Makine Mühendisliği, Sınıf Öğretmenliği. Türkçe Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık. Psikoloji ve Tarih (İ.Ö.) bölümleri bir önceki yıla göre başarı sıralamaları arttı. Böylece, yüzdelik olarak en çok artan lisans bölümleri arasında yer aldı.

Baün'E Yerleşen Öğrencilerin Başarı Sıralaması Artıyor !

Öte yandan Finans ve Bankacılık (İ.Ö.) 213.125,
Maliye (İ.Ö.) 130.859,
Uluslararası Ticaret (İ.Ö.) 113.974,
İlahiyat 72.940,
Finans ve Bankacılık 70.949,
Tarih (İ.Ö.) 66.767,
Turizm İşletmeciliği 64.249 ve
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İ.Ö.) 57.20 kişilik sıralama artışı gerçekleşti. Böylelikle, başarı sıralaması en az 50 bin ve üzerinde yükselen bölümler oldu.

Rektör Oğurlu: Başarılı Öğrencileri BAÜN’e Çekmeye Devam Edeceğiz

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, konuyla ilgili değerlendirmede yaptı. Yaptığı değerlendirmede, “Eğitim niteliğini ve kapasitesini artırmaya devam diyoruz. Ayrıca, Üniversitemizde özellikle YÖK tarafından 2023’te açılmasına izin verilen yeni programların %100’lük doluluk oranına ulaşması ve genel doluluk oranımızın da %100 olması bizleri oldukça memnun etti. Bununla birlikte 2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre lisans bölümlerimize yerleşen öğrencilerimizin başarı sıralamalarının da artmış olması dikkat çekici.

Baün'E Yerleşen Öğrencilerin Başarı Sıralaması Artıyor !

İkinci öğretim kontenjanlarımızın da dahil olduğu 64 lisans bölümümüzün yarıdan fazlasında başarı sıralamaları yükselmiş durumda. Bu durum öğrencilerimizin üniversitemize olan ilgisini göstermesi bakımından kıymetli. Bundan sonra da akademik ve fiziki gelişimimizi sürdürerek başarılı öğrencileri Balıkesir Üniversitesine çekmeye devam edeceğiz. Yeni öğrencilerimize Balıkesir’e ve üniversitemize hoş geldiniz diyorum. Son olarak, kendilerine sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir üniversite hayatı diliyorum” dedi.

Haber: Muhammed Can Akyürek

..BAÜN‘e Yerleşen Öğrencilerin Başarı Sıralaması Artıyor !…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu