Köşe Yazıları

Bazı insanlar vardır öldükten sonra değerleri anlaşılır işte bu insanlardan biriydi Muhsin Yazıcıoğlu…

Kahramanmaraşta 25 Mart 2009’da geçirdiği helikopter kazasında (Suikast) yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu aramızdan ayrılalı 11 yıl oldu. Peki Kimdi Muhsin Yazıcıoğlu ? kısaca bir göz atalım..

 

31 Aralık 1954 tarihinde Sivas’ın Şarkışla İlçesinin Elmalı Köyünde dünyaya gelen Yazıcıoğlu ilk ve orta öğrenimini Şarkış’lada tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdi ve eğitim hayatını tamamladı.

 

1968 yılında Şarkışla’da Genç Ülkücüler Hareketi’ne katılarak ilk defa siyasi hayata adım attı. 1972’de Ankara’ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde görev yapmaya başlayan Yazıcıoğlu, önce Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı, sonrasında da Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerini yaptı.

 

Aynı zamanda 1978 yılında kurulan Ülkücü Gençlik Derneği’nin kurucu Genel Başkanı olan Yazıcıoğlu, 1980 yılına kadar Milliyetçi Hareket Partisi’nde genel başkan müşavirliği görevinde bulundu. 12 Eylül 1980’den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nda yargılandı. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi’nde kaldı. Burada Üşüyorum adlı bir şiir yazdı.

 

Cezaevinden çıktıktan sonra cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı’nın başkanlığını yaptı. Yazıcıoğlu, 1987’de Milliyetçi Çalışma Partisi’ne (MÇP) girdi ve genel sekreter yardımcılığı görevinde bulundu. 20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi’nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas’tan milletvekili seçildi.

 

7 Temmuz 1992’de Milliyetçi Çalışma Partisi’nin kendi siyasi anlayışıyla uyuşmadığı gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşıyla beraber partiden ayrıldı. Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993’te partiden ayrılan bir grup arkadaşı ile Büyük Birlik Partisi’ni kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu. 24 Aralık 1995 tarihindeki ANAP-BBP ittifakından milletvekili seçildi ve meclise girdi. Ancak 28 Şubat 1996 tarihinde ANAP’tan istifa ederek Büyük Birlik Partisi’ne döndü. 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan seçimlerde Sivas’tan bağımsız milletvekili olarak seçildi ve TBMM’ye girdi.

Ayrıca seçimden önce bıraktığı Genel Başkanlık görevini yeniden devraldı.

 

Muhsin Yazıcıoğlu çileli geçen siyasi yaşamında hiç bir zaman eğilip bükülmedi. Siyasi çalışmalarında fikir ve inanç yapısından asla taviz vermeyen Yazıcıoğlu her zaman inandıklarını cesur yüreklilikle dile getiriyordu. Siyasi liderler arasında ender görülen nezih bir üsluba sahipti. Hiç bir zaman karşısındaki incitmiyor ve seviyesini koruyordu.

 

Muhsin Yazıcıoğlu güçlü iman sahibi biriydi. 7.5 yıl ceza evinde kaldığı süreçte insan dışı muamelelerle karşılaşan Yazıcıoğlu eşinin bu işkencelere nasıl dayandın sorusuna “İçimden Rabbimi zikrediyordum. Onun için bu işkencelere aldırış etmedim” demiştir…

 

Hayalinin ve Kızıl Elmasının her zaman Türk İslam Birliği ve Türk İslam Medeniyeti olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu Türkiye ve Türk Milleti sevdalısıydı.

Siyasetin mihenk taşlarından biriydi. Ne zaman bir söz söylenmesi gerektiğinde Yazıcıoğlu çıkıyor ve gerekeni söylüyordu. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Muhsin Yazıcıoğlu öldükten sonra “TBMM sigortasını kaybetmiştir” sözü bunu açıkça ortaya koymaktadır.

 

Ölmeden önce yaptığı Kahramanmaraş Çağlayancerit`teki son miting konuşmasında birlik mesajları veriyor, siyasi nezaketi vurguluyordu. Seçimler için “Sel gider kumu kalır bu seçimde gidecek ama siz akraba olarak, komşu olarak birlikte yaşamaya devam edeceksiniz” diyen Yazıcıoğlu seçimlerin bir kavga aracı olmasını istemiyordu…

 

ve 25 Mart 2009…

“Ya Bırakın şu helikopter işini

Siz beni öldürecek misiniz ? Hava kötü olur,

şartlar elverişsiz olur, uçamayız”

25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Helikopter düştükten sonra İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servisi aramıştır. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas il Başkanı Erhan Üstündağ’ın inlediğini, ne BBP Sivas il başkan yardımcısı Murat Çetinkaya ne de pilot Kaya İstektepe’den ses geldiğini, Muhsin Yazıcıoğlu’nu ise göremediğini söylemiştir.

Bu konuşmalar İsmail Güneş’in son konuşması olmuştur. Kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dâhil 6 kişinin naaşı arama ekipleri içerisinden 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu. Enkaz, 48 saat süren arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin içerisinde değil 115 km uzağındaydı.

Yorum Sizlerin…

Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşları İsmail Güneş, Erhan Üstündağ, Murat Çetinkaya, Kaya İstektepe ve Murat Çetinkaya’yı rahmetle yad ediyorum. Mekanları Cennet Olsun…

Yazımı Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğ’lunun Üşüyorum şiiri ile noktalıyorum..

Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır

Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum

Gözlerim parke parke taş duvarlarda

Açılıyor hayal pencerelerim

Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum

Kekik kokulu koyaklardan aşarak

Güvercinler ülkesinde dolaşıyor

Bir çeşme başı arıyorum

Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp

Mis gibi nane kokuları arasında

Ruhumu dinlemek istiyorum

Zikre dalmış her şey

Güne gülümserken papatyalar

Dualar gibi yükselir ümitlerim

Güneşle kol kola kırlarda dolaşarak

Siz peygamber çiçekleri toplarken

Ben çeşme başında uzamnmak istiyorum

Huzur dolu içimde

Ben sonsuzluğu düşünüyorum

Ey sonsuzluğun sahibi sana ulaşmak istiyorum

Durun kapanmayın pencerelerim

Güneşimi kapatmayın

Beton çok soğuk, üşüyorum..

MUHSİN YAZICIOĞLU

 

Muhsin Yazicıoğlu belki siyaseten büyük bir başarı ortaya koyamadı. Partisinin oy oranı %1` i bile gecmiyordu. Ama ona göre muktedir olmak olmak daha önemliydi. O hep doğru, dürüst, yiğit bir liderdi. Milletin gözünde gönüllerin adamı olarak kaldı. Cenazesine katılan onbinlerce insan ona vefasını son kez göstererek Hakk’a uğurladı.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu