GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Bazı Mükellefler İçin Mücbir Sebep Hali Sona Erdi

Bazı Mükellefler İçin Mücbir Sebep Hali Sona Erdi

GİB, faaliyetlerine başlamaları uygun görülen mükellefler için mücbir sebep halinin sona erdiğini, bu mükelleflerin, mücbir sebep hali nedeniyle ertelenen yükümlülüklerini öngörülen sürelerde yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.

GİB AÇIKLAMA YAPTI

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesinde, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile ilan edilen mücbir sebep halinden etkilenen mükelleflerden faaliyetlerine yeniden başlayanlara ilişkin açıklama yaptı.

MÜCBİR SEBEBP HALİ SONA ERDİ

Açıklamada GİB, söz konusu tebliğle koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda kapanan veya hizmeye ara veren iş yerlerinin mücbir sebep hükümlerinden faydalandırılmasına yönelik kararı hatırlattı. Ayrıca vergisel yükümlülüklere yönelik yapılan düzenlemelere yer verdi. GİB konuyla ilgili 1 Aralık 2020 tarihinden işyerlerinin yeniden hizmet vereceği tarihe kadar düzenlemelerin geçerli olacağını belirtti. Şimdi ise normalleşme sürecinin başlaması ile bazı işyerleri hizmet vermeye yeniden başlıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı hizmete yeniden başlayan işletmeler için vergisel yükümlülüklere yönelik yapılan düzenlemenin ve mücbir sebep halinin sona erdiğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu