Köşe Yazıları

Belediye Başkanıyla Vatandaş İletişimi

Belediye Başkanıyla Vatandaş İletişimi

 

Halkın adamı, işimizden biri olan insanı ne çok sahipleniriz. Belediye işleri, yol ve su, kanalizasyon sorunu, iş başvuruları, yerel seçimler, gençlerin atanması, hastaneler, kaçak gecekondular ve çevre problemleri, altyapıdaki sıkıntılar, çarpık kentleşme sıkıntısı, şehir projeleri gibi birçok konuya odaklanıp canla başla yetişmeye çalışan belediye başkanlarımızın bu yoğun tempoda sağlıklarını yitirmemeleri adına destek olalım.

Milletin vekili ve söz temsilcisi olan ‘milletvekili’ misali ‘belediye başkanı’ da bulunduğu şehrin biricik başkanıdır. Yakından tanıdığım, özellikle eğitim kökenli, öğretmenlikten siyasete geçerek işinde yükselip kendini herkese sevdiren belediye başkanları benim de sevgimi kazanan kişiler olmuşlardır. Aklıma memleketim olan şehit toprağım Çanakkale geliverdi. Soyadı Kanunu’nda öncesine dek soyağacımız Kaz Dağları’nın eteklerine uzanan Çanakkale’nin yeşil ilçesi Yenice’ye dayanır. Çanakkale Seramik Fabrikaları’ndan emekli olan babamın işi sebebiyle ilkokul-ortaokul-lise dönemim, üniversiteyi kazanana kadar yirmi yıl mecburen Çanakkale’nin linyiti ve seramiğiyle ünlü Çan ilçesinde geçmişti. Ben üniversiteyi kazandığım yıl (2008 yılında) bu ilçenin belediye başkanı, buralı olan bir eğitimcimiz seçilince tam on yıl hükümet desteğiyle ilçemizi mükemmel yönetip kalkındırmıştı. ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi-Ankara) PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) bölümünden mezunu olan, Çan Şehit Engin Eker İlköğretim Okulu’nda Rehber Öğretmeni olan DR. Abdullah KUZU öğretmenimiz, Çan Belediye Bakanı seçilmişti. Eğitimden siyasete atılmanın, toplumsal kararlar verebilmenin, idareci olabilmenin, Ankara’da donanımlı bir üniversite eğitimi aldıktan sonra memleketine dönüp öğretmenliği sevmenin, öğretmenlikten siyasete yükselmenin, vatandaşı tarafından sevilip sayılmanın, yıllarca bir cumhurbaşkanı ve başbakanın dahi hiç adım atmadığı küçük Çan ilçesine siyaset adamlarımızı davet edip buraları ülkemize tanıtmanın şanslı yönlerini Çanlılara yaşatmıştı Başkan KUZU. Öğretmenlik ve belediye başkanlığı mesleğini bir arada anımsattıklarında aklıma ilk olarak Abdurrahman KUZU öğretmenimiz geliverir.

İlgili Makaleler

***

Eğitim kökenli insanlar siyasete geçince de ortam güzelleşiyor, kimse hayıflanmasın. Çünkü önce çocuklarımız, gençlerin iş arayışı, sosyal ve kültürel faaliyetler, sanatçıların Çan’ın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 23 Eylül tarihinde belediye tarafından ağırlanması, konserler, insanlara sevgiyle yaklaşma, halkın sorunlarını dinleme, kendi vatandaşını belediye başkanlığının makam odasında çay ve kahveyle ağırlama eğitim kökenli o belediye başkanımızda gözlemlediğim noktalar olmuştu. “Uluslararası Çan Şiir ve Müzik Festivali” için 2018 ve 2019 yıllarında iki kez eylül aylarında ben de Balıkesir merkezden Çan ilçemize eğitimci-şair-yazar olarak konuk olup şiir gecesinde şiirimle sahne programında yer almıştım mesela. 2020 yılında koronavirüs sebebiyle eylül ayı geleneksel şiir festivalimiz ve genelde hafta sonu düzenlenen o günübirlik Çanakkale Şehitlik gezimiz de iptal oldu. 2021 yılı için edebiyat etkinliklerine, şiir gecesi programına, ozanlar gecesine, kitap fuarına, panayırlara kavuşup sağlıklı bir şekilde elbette yeniden davetiyeler basacaktır Çan Belediyesi.

***

Aklıma Kuvayı Milliye şehrimiz olan Balıkesir ili gelir bir de. 2019 yılı itibariyle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yücel YILMAZ Bey de aslen İngilizce Öğretmeni olan Balıkesirli bir eğitimcimizdir. 2016-2017 eğitim döneminde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Karesi Kent Tiyatrosu’nda (BBB-KKT) ben ve genç öğrenci arkadaşlarım yetenek sınavıyla kazandığımız o ücretsiz tiyatro bir yıl boyunca eğitimini aldıysak Yücel Başkan sayesinde olmuştur. Karesi Kent Tiyatrosu’nu o açtırmıştı. O dönemde Balıkesir’in iki merkez ilçesinden (Altıeylül, Karesi) biri olan Karesi ilçesinde Karesi Belediye Başkanı idi Yücel Öğretmen. Abdurrahman KUZU ve Yücel YILMAZ Öğretmenlerimizi örnek veririm başkanlık konusu için nedense. İngilizce seviyesi iyi, diksiyon ve hitabeti kuvvetli, öz güvenli, vatandaşına ve memleketine kendisini çabuk sevdirebilen, siyasetten iyi anlayan, ileri görüşlü, dürüst başkanlar gerek her ilçeye ve büyükşehre. Sabırla, azimle, sevgiyle, aşkla, tatlı dil ve güler yüzle yürütülür başkanlık sistemi de. Topluma örnek olan, işini aşkla yapan tüm belediye başkanlarımızın ve belediye başkan adaylarımızın yeni dönemdeki görevleri hayırlı olsun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu