GündemSiyasetTürkiye Gündemi

BİR ZAMANLAR EN YAKININDAKİ İSME SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kastamonu il kongresinde yaptığı konuşmada, “Tuhaf kampanyalar başlatıldı. Hatta içimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı. Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Gönüldaş değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda af edersiniz gidip Bay Kemal’in kayığına biniyorsunuz” diye tepki gösterdi.

“Nasıl oluyor da Bay Kemal’in kayığına biniyorsunuz”

Son KHK ile tuhaf kampanyaların başlatıldığını ve içlerindeki bazı dava arkadaşlarının da bu kampanyaya katıldığını ifade eden Erdoğan, “Yayınlanan son Kanun Hükmünde Kararnamede ile daha öncekilerinin aynısıyla bir düzenleme yapılmıştır. Her nedense büyük bir gürültü koparılmıştır. Bana göre bir gürültü değil bunu da söyleyeyim. Tuhaf kampanyalar başlatıldı. Hatta içimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı. Tabi üzüldük. Yapmamaları gerekirdi. Ama o katılanların ne yazık ki 16 Nisan’da da aynı kampanyaya katıldığını görüyoruz. 16 Nisan’da da bugün bu kampanyaya katılanlar o zaman evet demediler, hayır dediler. Niye onlar bu işleri çok iyi biliyorlar. Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Gönüldaş değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda af edersiniz gidip Bay Kemal’in kayığına biniyorsunuz” dedi.

“Birilerinin zil takıp oynamasına vesile oldukları için yazıklar olsun”

Beklenmeyen gelişmeler yaşandığını ifade eden Erdoğan, “Özellikle CHP’nin bazı milletvekilleri her türlü terbiye, ahlak ve haysiyet çizgisinin dışına taşan sözlerle güya hükumete ama asıl milletimize hakaret etmiştir. Hele hele ana muhalefetin bir Muğla vekili var ki terbiyesiz, ahlaksız burada tekrarlamaktan haya edeceğim, utanç duyacağım ifadelerle benim milletime saldırmıştır. Üstelik de güya hukukçu olan bu kişi şu ana kadar çıkan hiçbir KHK’yı okumamıştır. Şimdi buna dava açmaları lazım. Mecliste görülen yasadan da haberi yok. Çünkü aynı ifade hepsinde de var. Cehalet paçalarından terbiyesizlik, bunların suratından akıyor. Partisinin başındaki zata özenmiş olacak ki bu şekilde ortaya atılıp milletimize saldırma cüreti gösteriyoruz. Biz bunların, tıynetini, cibilliyetine çok iyi bildiğimiz için yaptığı açıkçası terbiyesizliğe şaşırmadık. Bizi şaşırtan hiç beklemediğimiz bazı gelişmeler. Yazıklar olsun. Biz fazla bir şey söylemeyeceğiz. Ama lütfetsinler de bunu da söyleyelim. Çünkü birilerinin zil takıp oynamasına vesile oldukları için yazıklar olsun. Eğer onlar zil takıp oynuyorsa herhalde iyi yolda değilsiniz” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu