Gündemİlçe Haberleri

Bolluğun Simgesi Ayvalık Sokaklarında Kaselere Doldu

Bolluğun Simgesi Ayvalık Sokaklarında Kaselere Doldu. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, muharrem ayı nedeniyle Ayvalık Belediyesi m5 bin kişilik aşure hayrı gerçekleştirdi. Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Bollugun Simgesi Ayvalik Sokaklarinda Kaselere Doldu 1 Jpg

 

Kendi Elleriyle İkram Ettiler

Bolluğun Simgesi Ayvalık Sokaklarında Kaselere Doldu. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ile Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin vatandaşlara kendi elleriyle aşure  ikram etti. Aşure dağıtımında; CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı’da yer aldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten de katılım gösterdi. Ayrıca Ayvalık Belediyesi Aşevi’nde hazırlanan aşure hayrına gelemeyen vatandaşlar için de bir kazan aşure evlerine gönderdi.

 

Bollugun Simgesi Ayvalik Sokaklarinda Kaselere Doldu 2 Jpg

 

Dev Kazanlar Doldu

Muharrem Ayı’nın geleneksel töreni olan Aşure Günü’nde meydana  dev kazanların kurulumu gerçekleşti. Vatandaşlara aşure ikram eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’de konuşma yaptı. Yüz yıllardır devam eden “Aşure Günü” geleneğini yaşattıklarını iletti. Ayrıca sırasını bekleyerek geleneksel lezzetin tadına bakan vatandaşlar Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e teşekkür etti.

 

Bollugun Simgesi Ayvalik Sokaklarinda Kaselere Doldu 3 Jpg

 

“Binlerce yıldır köklerimizden geliyor”

Bolluk ve bereketin simgesi aşure kazanları, Cumhuriyet Meydanı’nda kuruldu. Belediye Meclisi üyelerinin de eşlik ettiği aşure dağıtımına Ayvalıklılar yoğun ilgi gösterdi.
Başkan Ergin, geleneksel olarak her yıl Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan kazanlarda binlerce vatandaşa aşure dağıttıklarını dile getirdi. İHA’ya konuşan Başkan Ergin, “Binlerce yıldır köklerimizden geliyor. Dayanışma, paylaşma, kardeşlik. Ayrıca bizim insanımız neyi varsa paylaşır. Zora düşenlerin yardımına koşan bir toplumun bireyleridir. Biz de bu değerleri yaşatıyor ve gelecek kuşaklara aktarmak için hep canlı tutuyoruz. Muharrem ayında da dağıttığımız aşureyle bu değerlere sahip çıkmış oluyoruz. Ayrıca ülkemizde olsun Ayvalıkta olsun kimseyi ötekileştirmeden bir arada ve uyum içinde yaşıyoruz, bolluk ve bereket artsın dileğinde bulunuyorum, ülkemize ve insanlarımıza” dedi.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu