GündemEkonomi

‘’BU BÜTÇEYİ KABUL ETMİYORUZ’’

Birleşik Kamu İl Balıkesir İl Temsilciliği tarafından TBMM’de görüşülmeye başlanan 2019 bütçesi ile ilgili Ali Hikmetpaşa Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

Ali Hikmetpaşa Meydanı’nda Birleşik Kamu İş Balıkesir Temsilcisi Mustafa Demiralp’in katılım sağladığı basın açıklamasını Eğitim İş Genel Basın-Yayın Sekreteri Yakup Tekin Efe okudu. CHP İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, ADD Başkanı İlhan Öner, BSMMMO Başkanı Metin Yalçın ve çok sayıda sivil toplum örgütünün katılım sağladığı basın açıklamasında Yakup Tekin Efe 2019 bütçesini ‘’Tek adam bütçesi’ olarak değerlendirdi.

‘’SESİMİZİ DUYURACAĞIZ’’

Eğitim İş Genel Basın Yayın Sekreteri Yakup Tekin Efe yaptığı açıklamada; ‘’Ülkemizde ekonomik bunalım derinleşerek devam ediyor, bunun karşısında mevcut iktidar hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya devam ediyor. Son Sayıştay raporları da açıkça ortaya koymuştur ki bu iktidar yolsuzluğun bir diğer adıdır. 2019 Bütçesi TBMM komisyonunda görüşülmeye devam ediyor. Hepimizin bildiği üzere bu bütçeyi geçmiş dönemlerden ayıran temel bir özellik bulunmaktadır. Tek bir kişinin isteğine ve iradesine bağlı olarak hazırlanmıştır. Yeni bütçe başta eğitim olmak üzere yurttaşlarımızın kamusal haklarının giderek daha da kısıtlandığı bir bütçedir. Memurun, işçinin, emekçinin adının olmadığı bir bütçedir. Bizler tek adam bütçesini asla ve asla kabul etmiyoruz. Yeni bütçenin yurttaşın ve emekçinin hakkını gözetmediğini biliyoruz. Bu noktada emekten ve yurttaştan yana bir bütçenin hazırlanması için sesimizi her alanda duyurmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz’’ ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu