Köşe Yazıları

Bu Rehavetin Sonu Büyük Tehlike

Önümüzde ki hafta Pandemi açısından oldukça riskli geçecek gibi görünüyor.

 

Kontrollü Sosyal hayatı, yeni vaka sayılarının bin rakamının altında seyretmesini, bu iş bitti diye niteleyen toplumumuzun geniş bir kesimi, maalesef kontrolsüz ve tedbirsiz davranışlara imza atmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Allah aşkına bayram tatilinde ortaya çıkan görüntülere bir göz atın.

Oysaki başta Sağlık Bakanı olmak üzere, bilim kurulu üyeleri sürekli olarak uyarıları tekrar ederek, bu uyarılar dikkate alınmazsa, ortaya çıkacak olumsuz tablonun ağır bir tablo olacağını hemen her gün hatırlattığı halde, benimde bizzat kıyılarımızda gözlemlediğim şaka gibi bu görüntüler ortaya çıktı.

Pandemiyi ciddiye almayanların özellikle sektirdiğini düşündüğüm bir gerçeği buradan hatırlatmakta yarar var.

An itibari ile ülkemizde hastanelerimizin yatak kapasitesi belli ve şu anda yeni vakalar arasında hastanede tedavisi gerekenleri karşılayacak düzeyde.

Peki, yeni vaka sayılarında bu tedbirsizlik ve rehavet sonrası 5-10 kat artış olursa yatak sayısı karşılayacak düzeyde olacak mı?

Ülkemizde sağlığa yapılan muhteşem yatırımlara rağmen bu tip bir artışı karşılayabileceğini hiç sanmıyorum.

Pandemi döneminde alınan tedbirler ve kısıtlamaların hemen herkesi Sosyoekonomik açıdan olumsuz etkilediğini biliyorum elbette.

Gazetemizin bu kısıtlamalardan dolayı ekonomik olarak etkilendiğini de bizzat yaşayarak gördüm.

Ama asıl korkum, bu rehavet sonrası, kısıtlamaların dahi kifayet etmeyeceği İtalya, İspanya gibi ülkelerde yaşanan bir tablo ile karşılaşmak.

Yazdıklarımı abartı diye düşünenlere, bizzat birinci dereceden yakınım olan iki kişinin Ankara’da Covid-19 nedeni ile yoğun bakımda olduklarını ve aile fertlerinin tümünün karantinada olduklarını söyleyebilirim.

Hatta kiminizin bu uyarıda geç kaldınız sitemleri de olabilir. Ki günlük vaka sayısını paylaşırken bu konuda yorum yapmama rağmen, köşemde yazmadığım için kısmen bu sitemi haklı bulabilirim.

Açıkçası defalarca yazmak istememe rağmen, bir paniğe neden olmamak, bu pandemiden Sosyoekonomik olarak etkilenenlerin yarasına tuz basmamak adına hep vazgeçtim yazmaktan.

Ama bu gün ne olursa olsun yazmaya, hatta yalvarmaya karar verdim.

Lütfen ama lütfen tedbirleri dikkatle uygulayalım.

Zira, Bir sabah herkesin gözlerini Pandemi ile mücadelede muhteşem bir örnek olan Türkiye yerine, rehavet ve sorumsuzluk yüzünden İtalya’da yaşanan tabloya açmasını istemiyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu