Gündem

Bunlar Asılsız Dedikodu

‘’Balıkesir Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Ayhan Baydan, Kendisi ile ilgili basına yansıyan iddialarla ilgili Oda merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Herkesin Gözü Önünde Kura Çekildi

Baydan, Cumartesi günü kurulan pazaryeri değişikliği nedeniyle, Altıeylül Belediyesinin toplamda 244 adet olan yeni pazaryerinin 228 adetinin, hak sahibi Pazar esnafına şeffaf bir şekilde kura yolu ile tahsis edildiğini belirterek “tüm bunlar Belediye’nin yetkilileri ve Odamızın yönetim kurulu üyelerinin gözetiminde gerçekleşti. Hatta o gün salonda olan bir gazeteci sosyal medyadan canlı yayınladı” dedi.

Pazaryeri Kurasına Katılmadım Bile

Pandemi nedeni ile normalde kura çekimi için 20 kişilik grupların içeri alınması planlanmasına rağmen, Kura çekilecek alanda yağış nedeni ile sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde tüm hak sahiplerinin salona alındığını belirten Baydan, “dolayısı ile tüm hak sahiplerinin gözü önünde kuralar çekildi. Belediyenin belirlediği yeni pazaryeri kurasına kendim katılmadım. Toplamda 244 adet olan pazaryerinin, 228 adeti hak sahiplerine dağıtıldıktan sonra geriye kalan 16 adet pazaryeri ise tamamen Altıeylül Belediyesi’nin tasarrufunda. Basında bu konuda yer alan haberler maalesef asılsız ve dedikoduya dayalı bir iddia oldu” şeklinde açıklamada bulundu.

Sonuçta Bende Pazar Esnafıyım

Geriye kalan 16 adet pazaryeri ile ilgili olarak Altıeylül Belediyesi’nin önce kriterleri belirlemesi gerektiğini belirten Baydan, “sonuçta bende Pazar esnafıyım. Belediye bu konuda kriterlerinin belirledikten sonra herkes gibi bende kriterlere uygun şekilde talepte bulunabilirim. Ama iddia edildiği gibi henüz Belediye bu artan pazaryerleri ile ilgili bir kriter belirlememişken iddia edildiği gibi bana özel bir yer ayrıldığı iddiası tamamen asılsız ve aslen de yasal olmayan bir durumdur” dedi.
Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu