Spor

Büyükşehir Belediyespor başarı ivmesini artırdı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BAŞARI İVMESİNİ ARTIRDI

 

Süper Amatör Ligin ilk yarısını lider bitiren Büyükşehir Belediyespor futbol takımının antrenörü Zafer Özkanay, “Mütevazı bir bütçe ile yola çıktık. İyi bir performans sergiledik. Favori takımları geride bıraktık ve belirlediğimiz hedefin üzerine çıktık. Şimdi bulunduğumuz yeri sezon sonuna kadar korumak istiyoruz” dedi.

 

Süper Amatör Lig (SAL)de mücadele eden ve ligin ilk yarısını 30 puan ile lider bitiren Büyükşehir Belediyespor futbol takımı  başarısı ile alkışlandı. Kısıtlı bir bütçe ile kurulan mütevazi bir kadro ile Süper Amatör Lig’de 2016-2017 futbol sezonuna başlayan Büyükşehir Belediyespor’u genç teknik adam Zafer Özkanay çalıştırıyor. Başarılı teknik adamın yardımcıları ise Bilal Türker ve Sertaç Kale.

 

‘Takım Olduğumuzu Kanıtladık’

Göreve başlarken kendilerinden şampiyonluk istenmediğini, Büyükşehir Belediyespor futbol takımının ligde fair-play çerçevesinde mücadele etmesi ve taraftarını da en iyi şekilde temsil etmesinin önemli olduğunun ifade edildiğini belirten antrenör Zafer Özkanay, “Grubumuzda yer alan ve büyük paralar harcayarak hedefini şampiyonluk yani Bölgesel Amatör Lig olarak belirleyen Balya Belediyespor, Havran Belediyespor, CM Sanayispor  takımları sezon başlarken favori takımlardı. Ama mücadelemiz ile onları geçmeyi başardık.  Biz 16 kişilik genelde gençlerden oluşan, ahlaklı, sahada centilmence mücadele edecek, fair-play çerçevesinde saygılı bir takım yarattık. Bu kadroya alt yapımızdan 4-5 oyuncuyu da katarak ligin ilk yarısında mücadele ettik. Ligde ortaya koyduğumuz mücadele, oynadığımız futbol ile takım olduğumuzu kanıtladık. Ben, ofansif futbolu seven bir kişiyim. Maçta 90 dakika boyunca 3 yiyelim ama 4 te atalım diye düşünen bir kişiyim. Futbolu izleyenlere de bir seyir zevki vermek, futbolun ana unsurunun gol olduğunu unutmamak gerektiğini düşünüyorum. Ligin ilk yarısında 13 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldık. 39 gol attık, 5 golü kalemizde gördük. Dokuz maç kalemizi gole kapattık, gol yemedik. Bazı maçlarda daha fazla puan alabilirdik ama futbol adına şanssızlıklar yaşadık ve hesapta olmayan en az 3-4 puanı kaybettik. Şu anda grubumuzda lideriz. İlk yarı sonunda favori takımları geride bıraktık” diye konuştu.

 

‘Belirlediğimiz Hedefin Üstüne Çıktık’

Büyükşehir Belediyesi Basın Birimi’nden edinilen bilgiye göre,  ilk yarı itibari ile genel olarak takımın performansından memnun olduğunu ifade eden başarılı genç teknik adam, “Ligin ilk yarısında belirlediğimiz hedefin üzerine çıktık. Şimdi zirvede kalmak ve sezonu da burada tamamlamak önemli. Bunu da yine genç futbolcu arkadaşlarım ile çok çalışarak başaracağımıza inanıyorum. Başkanımız Yusuf Hocaoğlu ve yönetim kurulumuza bir rapor vereceğim. Bu rapor doğrultusunda yönetim kurulumuz onay verirse takıma bütçemize uygun 2-3 takviye yapmayı hedefliyoruz. Amacımız ligin ikinci yarısında da taraftarımıza futbolu ile zevk veren, başarılı sonuçlara imza atan, taraftarımızın arzu ettiği bir Büyükşehir Belediyespor izlettirmek istiyoruz.” dedi.

 

‘Bize Güvenenleri Mahçup Etmeyeceğiz’

Büyükşehir Belediyespor takımının imkanlarının üst düzeyde olduğuna dikkat çeken antrenör Zafer Özkanay, “İyi bir ekibiz, iyi bir hava yakaladık, çok güzel bir ortam var, bize sunulan imkanlar ile de bizden beklentilere şampiyon olarak cevap vermek istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur’a, Kulüp Başkanımız Sayın Yusuf Hocaoğlu’na ve yönetim kurulu üyelerimize bize vermiş oldukları destek ve duydukları güvenden dolayı çok teşekkür ederiz. Biz de takım olarak daha çok çalışıp, başarılı olup onları mahcup etmeyeceğiz. Bu arada ligin ilk yarısında bizi yalnız bırakmayan, bize destek olan taraftarlarımıza da teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu