Gündemİlçe Haberleri

Büyükşehir, Sındırgı’da Dört Koldan Çalışıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı’da hizmetlerine dört koldan devam ediyor. Sındırgı’nın değerine değer katan yatırımlarla ilçe halkı hem üretime daha çok katılıyor hem de katma değer sağlayarak daha çok kar elde ediyor.

 

Büyükşehir, Sındırgı’da Dört Koldan Çalışıyor… Doğal güzellikleri, yer altı kaynakları, tarihi dokusu, geleneksel el sanatları ve leziz mutfağıyla Anadolu’nun doğallığı bozulmadan gelişimini sağlayabilmiş güzel ilçesi Sındırgı’dır. Dahası, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve yatırımlarıyla her geçen gün daha da şahlanıyor. Balıkesir Belediye Başkan’ın önderliğinde Büyükşehir Belediyesi, doğal şehir Sındırgı’nın tabiatını koruyacak çalışmalara imza atıyor. Böylece, samimi ve güler yüzlü insanlarına alt ve üstyapısı bitmiş, sağlıklı bir çevre ortaya çıkarmak için aralıksız çalışıyor.

ATIKSULAR KONTROL ALTINDA

Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği çalışmalarla bir yandan Sındırgı’yı kaliteli içme suyuyla buluşturuyor. Diğer yandan da devreye aldığı ileri biyolojik arıtım teknolojisine sahip atık su arıtma tesisiyle atık suyu kontrol altına alıyor. Devamında, Simav Çayı’na akan kirliliğin önüne geçiyor. Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Vahşi Depolama Alanı’nda  ıslah çalışmaları yaptı. Böylelikle ilçenin; verimli ovalarını vahşi depolamaya kurban etmiyor. Ayrıca, katı atık aktarma istasyonları vasıtasıyla çöpü Katı Atık Entegre Tesisi’ne taşınması gerçekleşiyor. Böylece, sağlıklı bir şekilde bertaraf ediyor.

KURUTULMUŞ GIDALARLA KATMA DEĞER ARTIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin, Sındırgı’da jeotermal deşarj suyu kullanarak doğa dostu bir şekilde işletmeye aldığı Sebze Meyve Kurutma Tesisi’nde hem bölgedeki kadınlara istihdam sağlanıyor, hem de 20 ilçede üretilen ürünler kurutarak katma değer kazanıyor. Sındırgı Belediyesi tarafından işletilen tesis, bölge ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Büyükşehir, Sındırgı’da Dört Koldan Çalışıyor

ÇİFTÇİYE HER ALANDA DESTEK VERİLİYOR

Vatandaşlar, Sındırgı’nın bereketli topraklarında tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara; fide, yem ve süt otu tohumu dağıtımından arıcılık faaliyetlerinin teşvikine destek sağlıyor. Beraberinde, boz ırklarda verim artırıcı probiyotik yardımından süt soğutma tankı verilmesine kadar birçok alanda da destek veriyor. Ayrıca, üretimi verimli hale getirmek ve çiftçileri daha çok kazanmasını sağlamak amacıyla desteklerini sürdürüyor.

Büyükşehir, Sındırgı’da Dört Koldan Çalışıyor

BALIKESİR KUZUSU ÜRETİMİ YAYGINLAŞIYOR

Şehrin en önemli marka değerlerinden Balıkesir Kuzusu üretiminin yaygınlaştırılması amaçlar arasında yer alıyor. Bu amaçla; üreticilere damızlık koç dağıtan Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı’ya kurduğu Balıkesir Kuzusu Damızlık Merkezi ile de daha çok ihtiyacı karşılamayı hedefliyor. İlçedeki mera alanlarını da ıslah etti. Böylece, küçükbaş hayvancılık için daha uygun hale getiren Büyükşehir Belediyesi ayrıca tarla yollarını genişleterek çiftçilerin tarlalarına ulaşımını kolaylaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi, altyapısı biten cadde ve sokaklarda sıcak asfalt ve bordür döşeme işlemlerini de gerçekleştirdi. Dahası, yepyeni modern durakların kurulumlarını da tamamladı.

Büyükşehir, Sındırgı’da Dört Koldan Çalışıyor

DOĞAL BOYA ATÖLYELERİNDE KADINLAR İSTİHDAM EDİLİYOR

3000 yıllık bir geçmişe sahip olan Balıkesir’in Coğrafi İşaretli Yağcıbedir Halısının üretiminin devam ettirilmesi. Beraberinde, aslına uygun bir şekilde geleceğe taşımak hedefler arasında. Ayrıca, Sındırgı Belediyesiyle iş birliğinde Doğal Boya ve İnovasyon Merkezi gerçekleşti. Dahası, Doğal Boya ve İnovasyon Merkezi,  kapsamında ilçede kök boya bahçeleri yaptılar. Merkezi ısıtma sonrası deşarj olan jeotermal suyun doğal boya ve pigment elde etmek için kullanım olduğu kök boya atölyelerinde olan tekstil atölyesiyle de kadın istihdamına katkı sağladı.  Doğaya saygılı üretim ve süre gelen moda anlayışıyla 0-6 yaş grubu bebek ve çocuklar için kıyafet üretimi oluyor. Bunun yanında, oyuncak da üretiliyor.

Büyükşehir, Sındırgı’da Dört Koldan Çalışıyor

BÜYÜKŞEHİR’DEN SINDIRGI’YA YENİ TERMİNAL

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ilçeye olan Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının her biri için Büyükşehir Belediye Başkanı ‘na teşekkür etti. Sındırgı Belediye Başkanı Yavaş, Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği yeni terminal hakkında da bilgi verdi. Ardından şunları söyledi: “Şehrin göbeğinde kalan bir terminal alanımız vardı. Otobüsler buraya girip çıkmakta zorlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın destekleriyle Sındırgı’nın hemen girişinde Yağcıbedir Halısı Anıtı’nın olduğu yerde 13 bin metrekarelik alanda terminal binası yapıyoruz. Bu terminal binası sadece otobüslerin veya araçların girdiği çıktığı bir yer değil. Yakınında bulunan devlet hastanesine, yanında bulunan bine yakın insanın yaşadığı TOKİ konutlarına ve İzmir istikametine gidenlerin durak noktası haline dönüşebilecek bir yaşam alanını planlıyoruz. İnşallah, 2 ay sonra bitirip Sındırgılıların hizmetine sunacağız.”

Haber Merkezi

…Büyükşehir, Sındırgı’da Dört Koldan Çalışıyor…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu