GündemKöşe YazılarıSiyaset

Çatı delindi…

24 Haziran seçimleri öncesi Türkiye’de, özellikle Ankara’da hareketli günler yaşanıyor. Seçimlere hemen hemen tüm partilerin kendi Cumhurbaşkanı adayları ile gideceği gözüküyor.

Bir yanda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, diğer yanda Meral Akşener ve Selahattin Demirtaş adaylıkları kesinleşenler.

Bu arada Saadet Partisi tarafından da eski Cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül’ün ismi zikrediliyor, görüşmeler yapılıyor. Ancak Gül ismi ne İYİ Parti’de nede CHP’de yer bulamadı. Adaylığını açıklayan Akşener, haklı olarak bu hedefinden vazgeçmiyor. CHP’de ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ismi telaffuz ediliyor. Aday önümüzdeki günlerde belli olacak.

Gül ismi CHP’de de yer bulmadı. CHP yönetiminde yer bulsa da tabanın bu isme oy vermeyeceği bir gerçek. Öte yandan iktidar yanlısı bazı gazeteci, yazar ve ünlü isimlerin Gül ismini sürekli telafuz ederek gündem de tutması ise diğer bir konu. Neden AK Parti taraftarı ve destekçisi isimler Gül ismini sürekli gündemde tutma ihtiyacı hissetsin. Ve neden Saadet Partisi illa da Gül ismini sürekli ön planda tutuyor.

Siyasette algı operasyonları önemli yer tutar. Belli ki iktidar yanlıları bu operasyonlara Gül ismini sürekli lanse ederek bunu amaçlıyorlar.

Peki gerçekten de Gül ismi tüm bu değişik siyasi yapılardan gelen bileşeni bir arada tutabilecek isim mi? Bence değil. Gül, Milli Görüş düşüncesinin önemli isimlerinden biri. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı yapmış, o dönem muhalefetin sürekli eleştirilerine maruz kalmış bir isim. Üstelik bazı gelişmelere de sessiz kalarak tepki toplamış bir isim. Gül çatısı zaten kurulamadan delindi. Bundan sonra da o çatı tutmaz.

Şimdi gözler CHP’nin açıklayacağı isimde. Muharrem İnce bu isim değil. Kavgacı bir yapısı var. Bütünleştirebilecek bir isim değil. Parti dışından birisi olma ihtimali de yüksek. Bekleyip göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu