Gündem

Çelmak’a Değer Ödülü

ÇELMAK’A KATMA DEĞER BAŞATI ÖDÜLÜ.. ÇELMAK; TÜSİAD SD2 Sanayinin Dijital Dönüşümü Projesi; “Katma Değer Başarı” Kategorisinde Ödüle Layık Görülen Tek Firma Oldu. Çelmak Tarım Makinaları; sanayi üretiminde verimliliği, katma değer artışını ve hızı yakalamak amacıyla; TÜSİAD desteği ile gerçekleşen TÜSİAD SD2 “Sanayide Dijital Dönüşüm Programı” kapsamında 10 farklı kategoride verilen ödüllerden; “Katma Değer Başarı” ödülünü alan tek firma oldu.

 

Canlı Veri Toplama Projesi

Balıkesir 03 Mart 2023; Türkiye’nin önemli tarım makinesi imalatı markalarından Çelmak TÜSİAD SD2  kapsamında geliştirilen; “Üretimde İzlenebilirlik ve IOT ile Canlı Veri Toplama” projesini 7 Aralık 2022 tarihinden bu yana başarı ile sürdürüyor. Balıkesir sanayisine rol model olabilecek nitelikteki proje ile üretimin anlık izlenebilmesi, birimler arası raporlama, takip ve iş yönetimi alanında iyileştirme sağlanması.  Üretimden anlık verileri toplayabilen ve ERP ile entegre olan, bu verileri işleyebilen bir sistemin detaylı analiz çalışmasının yapılması hedefleniyor.

Çelmaka Katma Değer Ödülü… Ödül Törenine TÜSİAD Başkanı da Katıldı

Ayrıca ödül töreninde Çelmak Grup Başkanı İsa Tamer Çelik buldu. Bunun beraberinde Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Çelik ve Kalite Müdürü Betül Yanturalı’ da vardı. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ile bir araya geldi. Sonrasında proje üzerine ve Balıkesir ekonomisi ile alakalı konularda görüştüler.

 

Çelmaka Katma Değer Ödülü

Üretim Sürecini İnceliyor

Çelmaka Katma Değer Ödülü.. Proje döneminde;

  • Çelmak’ın üretim süreçlerinin incelenmesi ve gerekli yazılım/ donanım ihtiyaçlarını belirledi.
  • Kritik üretim verilerini belirledi. (Üretim kayıpları, sipariş durumu/takibi, personel/makine performansı vb.).
  • Üretimden canlı verileri anlık olarak topladı.
  • Sistemler üzerinde bu verilerin işlenmesi ile üretimde gerekli görülen performans ölçümlerinin gerçekleşti.
  • Toplanan üretim verilerinin, firmanın geçiş yapmayı planladığı ERP sistemine aktarımının/entegrasyonunun sağlanması benzeri faaliyetler yürüttü.

Teknoloji Tedarikçi Ağını Tanıttı ve Uyguladı

Ayrıca TÜSİAD SD2, TÜSİAD’ ın sanayinin dijital dönüşümü konusunda hazırladığı birtakım raporlar mevcuttur. Bununla birlikte gerçekleştirdiği istişarelerin, temel anlamda dijital dönüşüm alanında arz-talep sorunlarını için 2018’de hayata geçirdi. TÜSİAD SD2’nin 2018 – 2019 – 2020 dönemlerinde Teknoloji Kullanıcıları ve Teknoloji Tedarikçilerinin buluşturulmasıyla ekosistemi güçlendirdi. Sonuç olarak Teknoloji kullanıcılarının ihtiyacına çözüm buldu. Bununla birkite KOBİ’lerin teknoloji üretiminin destekledi. Dahası yereldeki Teknoloji Tedarikçi ağı ve yetkinliğini tanıttı. Bununla birlikle iyi uygulama örneklerinin ortaya konmasını amaçladı ve gerçekleştirdi.

Haber: Alper Çobanoğlu

Daha fazla bilgi için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu