GündemDünyadan Haberler

Cezayir Kum Fırtınasına Teslim Oldu

Cezayir Kum Fırtınasına Teslim Oldu.

Ouled Jalal eyaletinde çıkan şiddetli kum fırtınası bölgeyi etkisi altına aldı…

Cezayir Kum Firtinasina Teslim Oldu23
Cezayir Kum Fırtınasına Teslim Oldu

Cezayir’de dün Ouled Jalal eyaletinde şiddetli bir kum fırtınasının etkili oldu.  Bununla beraber kum fırtınası Eyalette görüşü ve sıcaklığı etkiledi   Bunun yanı sıra fırtına, trafikte aksamalara neden oldu.

Polis Uyarı Yaptı

İHA’dan edinilen bilgiye göre,  yoğun toz bulutları nedeniyle polis sürücülere dikkatli olmaları konusunda çağrı yaptı. Solunum rahatsızlıkları olan kişilerin ise mümkün olduğunca dışarıya çıkmamaları için uyarı yaptı

Daha fazlası için tıklayın

 

 

Kum fırtınası veya toz fırtınası, kurak ve yarı kurak bölgelerde yaygındır. olan meteorolojik olay. Kum fırtınası, boranın cephesinin gevşek kum ve tozun uçurulduğunda ortaya çıkar. Parçacıklar, uçurulma ve durdurulma ile nakledilir ve bir yerde toprak erozyonuna ve başka yerde depozisyona neden olur.

Cezayir ya da resmî adıyla Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti, Kuzey Afrika’da ülke. 2,381,741 kilometre karelik yüzölçümü ile Afrika’nın yüzölçümü olarak en büyük ülkesi. Cezayir, dünyanın onuncu, Arap Dünyası ve Afrika Birliği içerisinde ise en büyük ülkedir.

Sahra Çölü. Arap Yarımadası çevresindeki kurak topraklar, İran, Pakistan ve Hindistan’dan gelip Umman Denizi’nde biriktirilen bazı katkılar ile birlikte, havadan inen kum ve toz başlıca kaynaktır. Çin’deki fırtınalar ise Büyük Okyanus’a tozları yerleşir.

Sahra Çölü ve Arap Yarımadasının dışında. ABD ile Kanada’da Rocky Dağları’nın doğusu boyunca uzanan Büyük Düzlüklerde, Çin’in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nden Moğolistan Cumhuriyeti’ne uzanan Gobi Çölünde ve Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan Taklamakan Çölü’nde meydana gelen kum fırtınası .

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu