Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemsinema

Charlie Chaplin Efsanesi

Oynadığı trajikomik karakter Şarlo iledünya çapında üne kavuşan Charlie Chaplin, sinema tarihinin dönüm noktalarından biri olarak bilinir. İşte Charli Chaplin efsanesi ve bilinmeyenler..

Charlie Chaplin Efsanesi

Kadın bir film yapımcısıyla birlikte çalıştı

Mabel Normand o dönemlerde yazar, oyuncu, yapımcı ve yönetmendir. Bir kadın olarak sinema piyasasında var olması 1900’lerin ortası için alışkın olunmayan bir durumdu. Charlie Chaplin’le toplam on iki film çekti. Ayrıca Chaplin’in 1914’teki Caught in a Cabaret filmini yönetti ve aynı sene vizyona giren Her Friend The Bandit filminin iki yapımcısından biriydi. Chaplin’in dönemine göre aykırı olan bu kadınla çalışması ise onun ilerici yönüyle bağlantılı olarak görülmüştür.

Bir film stüdyosu kurdu

1919 yılında Charlie Chaplin ve film yapımcıları Douglas Fairbanks, Mary Pickford ve D.W. Griffith bir araya gelerek kendi filmlerini finanse etmek ve yaratıcılığın kısıtlanmasına karşı durmak üzere bir organizasyon (United Artists) kurmuştur. Ayrıca bu yeni stüdyonun ilk filmi olan His Majesty, the American aynı yıl vizyona girmiştir.

Pek çok filminin müziğini besteledi

Chaplin, besteciliğe 1931’deki filmi Şehir Işıkları ile başladı ve ardından birçok filmi için besteler yapmıştır. Modern Zamanlar filminde “Smile” isimli şarkısı kullanılmıştır. Ayrıca bu şarkı bir klasik haline geldi. Birkaç yıl sonra Michael Jackson tarafından yorumlanmıştır. Bunun yanında 1952 yapımı Sahne Işıkları filmine bestelediği şarkıyla ise Oscar ödülü kazanmıştır.

Mükemmeliyetçiydi

Charlie Chaplin’in her işini kendisinin yapmasındaki amaç belliydi: Mükemmeliyetçilik. Ayrıca The Immigrant isimli yirmi dakikalık kısa film için binlerce çekim yapmıştır. Şehir Işıkları filminde iki sözden oluşan tek bir repliği bulunan oyuncu Virginia Cherril, Chaplin’in isteği sonucu bu repliği tam 342 kez tekrarlamıştır.

Kabul etmediği bir çocuğun babası olarak bilindi 

1940’larda oyuncu Joan Berry’nin Chaplin’le bir ilişki yaşadığı iddia edilmiştir. Ayrıca Chaplin, Barry’e birlikte New York’a gitmelerini teklif etmişti. New York’ta birlikte zaman geçirdiler. Berry 1943’te bir kız çocuğu doğurdu ve babanın Chaplin olduğunu açıkladı. Chaplin bu iddiayı yaptırdığı kan testleriyle çürüttü ama mahkeme Chaplin’in baba olduğuna karar verdi. Oyuncunun ünü ciddi anlamda sarsılmıştır. Ayrıca çocuk için nafaka da ödemesine karar verilmiştir.

Küçük bir gezegene adı verildi

Yüzden fazla küçük gezegen keşfeden Rus bir gök bilimli 1981’de keşfettiği bir gezegene efsane yönetmen anısına “3623 Chaplin” adını vermiştir.

Chaplin’in bedeni mezarından kaçırıldı ve fidye istendi

Charlie Chaplin ölümün ardından bile tartışmalara konu olmayı başarmıştır. Aynı zamanda 1978 yılında bir grup mezar soyguncusu mezarı kazarak Chaplin’i kaçırdı ve eşini arayarak altı yüz bin dolar fidye istedi. Çok geçmeden yakalanan soyguncular suçlarını itiraf etti ve naaş tekrar gömülmüştür.

Chaplin’in Bedeni Mezarından Kaçırıldı Ve Fidye Istendi

Chaplin’in Bedeni Mezarından Kaçırıldı Ve Fidye Istendi

Chaplin’in Bedeni Mezarından Kaçırıldı Ve Fidye Istendi

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu