GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP’de Kongre Süreci

CHP’de Kongre Süreci. Değişim çağrılarının sürekli yükseldiği CHP’de Kurban Bayramı sonrası kongre süreci başlıyor. 3 Temmuz’da ilçe delege seçimleri yapılıyor olacak. Sonbahara kadar il kongrelerinin biteceği söyleniyor.

 

Chpde Kongre Sureci 1

 

CHP’de Kongre Süreci. CHP’den açıklamalar gelmeye devam ediyor. Seçimden bu yana değişim çağrıları dinmiyor. Gözler CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda.

 

3 Temmuz’da Kongre Başlıyor

CHP’de Kurban Bayramı sonrası kongre takvimi işlemeye başlayacak. 3-30 Temmuz arası ilçe delegelerini belirleyecek. Ayrıca İlçe kongreleri 5 Ağustos-10 Eylül tarihlerinde olacak. 16 Eylül’de başlayacak il kongrelerinin 15 Ekim’de bitecek.

Olağan Kurultay takvimi ise il kongrelerinin tamamlanmasının ardından Parti Meclisi belirleyecek. Eğer il ve ilçe kongrelerine itiraz olmazsa kurultayın sonbahar gibi yapılıyor olması bekleniyor. İtirazlar takvimi uzatırsa kurultayın yerel seçim sonrasına kalma ihtimalinin olduğu da vurgulanıyor. Ayrıca merak edilen soru ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına Genel Başkanlık yarışında bir aday çıkıp çıkmayacağı.

 

Chpde Kongre Sureci 2

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu