Balıkesir Son Dakika HaberleriSiyaset

CHP’den ‘Yabancı Asker’ Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Balıkesir İl Sekreteri Filiz Yavuz, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresine karşı sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylandığı belirtildi.

CHP’den ‘Yabancı Asker’ Tepkisi

Chpden Yabanci Askerler Tepkisi 1
Chp’Den ‘Yabancı Asker’ Tepkisi

“Milli egemenliğe gölge düşürecek”

Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin ilk ve ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olarak tanınırken, teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi desteklediği ifade edildi. Ancak açıklamada, tezkere metninde yer alan ve milli egemenliğe gölge düşürebilecek sakıncaların milletle paylaşılmasının bir görev olduğu vurgulandı.

CHP Açıklamada Şu Soruları Sordu

Tezkere metninin yabancı askerlerin Türkiye topraklarında bulunmasına izin verdiği kaydedilirken, CHP şunları sordu: “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir?”

Açıklamada Türk milletinin vatanını canından aziz bildiği, Anadolu topraklarının her karışının korunması için milyonlarca vatan evladının görev beklediği belirtildi.

“İtiraz hızla gündemden düştü”

Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen itirazın, hemen her kesim tarafından desteklendiği ifade edilirken, bu itirazın hızla gündemden düşürülmesinin nedeninin sorgulandığı açıklamada, “Türk Milleti, vatanını tehlikede gördüğü her an elbette direnç gösterecektir. Ancak çekincemiz, ülkeyi yöneten Saray İktidarının bir kez daha ‘Allah da milletim de beni affetsin’ diyecek duruma düşmesidir” denildi.

“Yabancı silahlı kuvvetleri istemiyoruz”

Son olarak, tezkere metnindeki yabancı askerlerin Türkiye’ye ayak basmasına karşı çıkılması gerektiği vurgulanarak, milliyetçilik ilkesine sahip bir parti olarak yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunmasının kabul edilemeyeceği ifade edildi.

“Aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz”

Açıklamanın ardından CHP, Türk milletinin vicdanına saray iktidarını havale ettiğini belirterek, Büyük Önder Atatürk’ün ifadesiyle, “zaferleri ve geçmişi, insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık nurlarını taşıyan kahraman Türk Ordusu’ndan umudu kesip, yabancı askerlere bel bağlayan Saray ve Şürekasını, aziz milletimizin vicdanına havale ediyoruz” denildi.

Haber Merkezi // CHP’den ‘Yabancı Asker’ Tepkisi

DEVA Partili Vekil Dalgın’dan Naylon Fatura Sorusu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu