İlçe HaberleriSiyaset

CHP’li Sarı: ‘Balıkesir’in sorunlarına 5 Değil 55 Dakika da Yetmez’

Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Balıkesir'in sorunlarına dikkat çekti. Sarı, özellikle Balıkesir’in İstiklal Madalyası sözünün iktidar tarafından yerine getirilmediğine vurgu yaptı.

CHP’li Sarı: ‘Balıkesir’in sorunlarına 5 Değil 55 Dakika da Yetmez’

Serkan Sari 2
Chp’Li Sarı: ‘Balıkesir’In Sorunlarına 5 Değil 55 Dakika Da Yetmez’

“Sorunlara 5 Değil 55 Dakika da Yetmez”

Konuşmasında Balıkesir’in tarım, hayvancılık, ulaşım, sağlık, spor ve çevre sorunlarına odaklanan Sarı, “Yirmi iki yıllık AKP iktidarının Balıkesir’de yarattığı sorunları dile getirmek için beş dakika değil, elli beş dakika da konuşsak ne yazık ki anlatmaya yetmez” ifadelerini kullandı.

“Destek ve Yardım Yapılmadı”

Sarı, tarım ve hayvancılık konusunda AK Parti’nin Balıkesir’e yetersiz destek ve yardımların yapıldığını ifa etti.  Bu durumun Balıkesir’i olumsuz etkilediğini belirtti. Hayvan yetiştiricileri ve et üreticilerinin mağdur edildiğini dile getirdi. İthalatın yerine yerel üreticilere destek verilmesi gerektiğini savundu.

“Et Değil Ot Meslesi”

“Et meselesi, ot meselesidir. Süt meselesi ot meselesidir. Hayvancılık, mera meselesidir ama meralarımızı bir bir yok ediyorsunuz, ranta teslim ediyorsunuz” diyen Sarı, tarımın başkenti olan Balıkesir’in değer kaybettiğini söyledi. AK Parti iktidarının Balıkesir’in tarımı için yetersiz destek verdiğini ifade etti.

“Bitmeyen Yollar Hala Gündemimiz”

Balıkesir’deki yol sorunlarına da değinen Sarı, AK Parti iktidarının verdiği “yol sözlerini” hatırlatarak, bitmeyen yolların Balıkesir’in kaderi haline geldiğini ve halkın bu durumu kabul etmediğini ifade etti. Özellikle Balya’da yıllardır beklenen yatırımın gerçekleşmediğini söyledi.

“Spor Yatırımlarına 2024 Yılında Ödenek Yok”

Sarı, spor ve çevre sorunlarına da dikkat çekerek, 2024 yatırım programında Cumhurbaşkanının söz verdiği Bandırma Stadyumu’nun dahi yer almadığını belirtti. Ayrıca çevre sorunlarına karşı alınan önlemlerin yetersiz olduğuna vurgu yaptı.

“Sağlık Sorunlarına Çözüm Bulunmalı”

Sağlık sorunlarına da değinen Sarı, Balıkesir’deki sağlık hizmetlerinin çöktüğünü dile getirerek, doktor yetersizliği, hastane yatırımları ve yoğun bakım sıkıntılarının yaşandığını söyledi. Birçok ilçede hastanelerin fiziki ortamlarının yetersiz olduğunu ve vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorlandığını ifade etti.

“Balıkesir Merkez Havaalanı Hayalet Durumda”

Son olarak Balıkesir Merkez Havaalanı’na değinen Sarı, AK Parti’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Sabiha Gökçen Havaalanı’na yolcu taşımasını eleştirdi. Havaalanının yıllardır tarifeli uçuşa açılmadığını belirterek, yapılan harcamalara karşılık bir uçağın dahi inmediği bir havaalanının çürümeye terk edildiğini ifade etti.

“Balıkesirli Hemşehrilerimiz Sedyenin Üzerinde Can Veriyor”

Sarı, konuşmasını Balıkesir’in sağlık sorunlarına vurgu yaparak tamamladı. Yoğun bakımda yer bulunamaması nedeniyle bir vatandaşın sedyede yaşamını yitirdiğini belirten Sarı, sağlık sistemindeki sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Haber: Bülten

CHP’li Sarı: ‘Balıkesir’in sorunlarına 5 Değil 55 Dakika da Yetmez’

CHP’li Serkan Sarı “Asgari Ücret Eridi”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu