GündemSiyaset

CHP’li Sarı’dan Bağ-Kurlular İçin 2 Kanun Teklifi

Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, emeklilik şartlarının düzenlenmesi ve prim gün sayısının indirilmesi yoluyla esnaf ve Bağ-Kur'lu vatandaşların emekli olmalarının önünü açacak iki önemli kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sundu.

CHP’li Sarı’dan Bağ-Kurlular İçin 2 Kanun Teklifi

Chpli Saridan Bag Kurlular Icin 2 Kanun Teklifi 1
Chp’Li Sarı’Dan Bağ-Kurlular İçin 2 Kanun Teklifi

İlk Teklif

CHP’li Sarı’nın ilk kanun teklifi, Emeklilik Yaşını Bekleyenler (EYT) düzenlemesinde yer almayan prim gün sayılarının eşitlenmesini ön görüyor. Buna göre, esnaf ve Bağ-Kur’lu vatandaşların emekli olabilmek için gereken prim gün sayısı 9000’den 7200 güne indirilecek.

“Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır”

CHP’li Sarı, “SSK’lılar 7 bin 200 günde emekli olurken esnafın 9 bin günde emekli olması Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır. AKP iktidarı seçim öncesi bu düzenlemeyi yaparken esnafın, çiftçinin, Bağ-Kurlu vatandaşın bu hakkını gasp etmiştir. Norm birliği ile teklifimiz Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur’lunun eşit haklara sahip olmasını sağlayacak” dedi.

İkinci Teklif

Milletvekili Sarı’nın ikinci kanun teklifi ise, Bağ-Kur’a kaydı res’en yapılmadığı için sosyal güvenceden yoksun, yaşları 50 ila 65 arasında değişen vatandaşlara tescil affı getirilerek emekli olmalarına olanak sağlanması yönünde oldu. Vergi kaydı bulunmasına rağmen Bağ-Kur tescilini yapamamış olan esnaf ve sanatkarların, emeklilik haklarını kazanmalarını amaçlıyor.

İlgili Makaleler

“Emeklilik hakkı olan esnafımızın bu mağduriyetini gidereceğiz”

CHP’li Sarı, “30 yıldır esnaflık faaliyetiyle uğraşmasına rağmen halen emekli olamayan, emeklilik tarihi uzayan çok sayıda vatandaşımız var. Tescil affı bekliyor. Emeklilik hakkı olan esnafımızın bu mağduriyetini gidereceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haber: Elif Şahin // CHP’li Sarı’dan Bağ-Kurlular İçin 2 Kanun Teklifi

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan Partililere Önemli Uyarı: Milletvekillerine 3 Dönem Sınırı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu