Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Çiftlik Hayvanları Yaşlanabilseydi..

Çiftlik Hayvanları Yaşlanabilselerdi Nasıl Görünürlerdi?

Çiftlik Hayvanları Yaşlanabilseydi..

Bitki bazlı gıda teknolojisi şirketi NotCo, yeni kampanyasında çiftlik hayvanlarını yapay zekâ kullanarak yaşlandırdı. Bununla birlikte hayvanların tamamlayamadıkları gerçek ömür sürelerine dikkat çekiyor.

Şilili gıda teknolojisi şirketi NotCo,

Çiftlik hayvanlarının yaşlanınca nasıl görünebileceklerini yapay zekâdan yararlanarak ortaya koydu. Ayrıca sürdürülür bir gelecek için hayvanları gıda denkleminden çıkarmak gerektiğini savunmaktadır. AKQA Bloom imzalı yeni kampanyası ile farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Çiftlik hayvanlarının doğal ömürlerinin yalnızca bir kısmını yaşayabildiğini belirten NotCo, kampanya görsellerinde çoğu insanın bilmediği şaşırtıcı gerçeklere yer veriyor. Örneğin inekler doğada 48 yıla kadar yaşayabiliyorken, domuzlar 23, tavuklar ise 20 yaşını geçebiliyorlar. ChatGPT, Stable Diffusion ve Midjourney dahil olmak üzere yapay zekâ araçlarının bir karışımıyla hazırlanan kampanya görsellerinde, domuz, inek, koyun ve tavukları yaşlandıran hiper-gerçekçi görüntülerine yer verilmektedir.

Çiftlik Hayvanları Yaşlanabilseydi..

Çiftlik Hayvanları Yaşlanabilseydi..

Markanın açıklamalarına göre Guiseppe’nin sunduğu formülasyon doğrultusunda üretilen ürünlerde daha az su tüketilmektedir. Ayrıca karbon ayak izleri de muadilleri olan hayvansal gıdalara kıyasla daha düşük oluyor. Örneğin, markanın NoChicken adlı ürünü geleneksel tavuk üretimine göre yüzde 86 daha az su kullanılarak ve yüzde 73 daha az CO2 açığa çıkarılarak üretiliyor. NotMilk ürünü de geleneksel süt ürünleri üretimine kıyasla yüzde 92 daha az su ve yüzde 74 daha az CO2 tüketiyor.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu