GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Çocukları Şiirle Buluşturan Kitap

Çocukları Şiirle Buluşturan Neşeli Kitap Raflara Çıktı!

 

Çocukları Şiirle Buluşturan Kitap

Redhouse Kidz’in yayımladığı Şiir Bisikleti, çocukları şiirin zengin dünyasına davet etmektedir. Ayrıca sürprizli animasyonlarıyla neşeli bir macerayı da beraberinde çağırmaktadır.

Akademisyen yasar Ilgım Veryeri Alaca, bu kitabı kaleme almıştır. Ayrıca ödüllü illüstratör Uğur Altun resimlemiştir. Şiir Bisikleti, çocukları şiirin neşeli dünyasına davet etmektedir. Bununla birlikte kitapta göz alıcı resimlerin yanı sıra, hayallerden taşan süprizler de yer almaktadır. Kapak resmi ve iç sayfa tasarımlarındaki bazı resimlerin yanında karekodlar bulunmaktadır. Bu karekodlar, okuyucuları Uğur Altun’un hazırladığı animasyonlara yönlendirmektedir. Sürahinin Göbeği, Lego, Renklerin Dili ve tüm kalbi hislerle büyüyen Şiir Bisikleti’nde, neşeli duygu ve düşüncelerle örülü şiirler çocukları beklemektedir.

Ilgım Veryeri Alaca

1975’te İstanbul’da doğmuştur. Eğitimlerini Mimar Sinan Üniversitesi, Kaliforniya Eyalet Üniversitesi, Illinois Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Sanat ve tasarım eğitimi almıştır. 2017’de Uluslararası Gençlik Kütüphanesi bursunu almıştır. Yazıları kitaplarda ve dergilerde yer almıştır. Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde öğretim üyesidir. Ayrıca Bir Kış Gecesi ve Uzaydaki Renkli Orman, yazarın bir başka resimli kitaplarındandır.

Çocukları Şiirle Buluşturan Kitap

Çocukları Şiirle Buluşturan Kitap

Uğur Altun

1987’de Rize’de doğmuştur. 2012 yılında Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden burslu olarak mezun olmuştur. 2013’ten beri ürettiği işlerle hem ulusal hem de uluslararası yarışmalarda pek çok ödül sahibi olmuştur. 2021’de IBBY Türkiye Tarafından ALMA’ya aday gösterilmiştir. Hala Yaşar Üniversitesi’nde illüstrasyon dersleri vermektedir. Bunun yanında serbest tasarımcı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Çocukları Şiirle Buluşturan Kitap

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu