Türkiye Gündemi

Deniz’de Yine Can Pazarı: Çocukların Feryatları Yürekleri Dağladı

Deniz’de Yine Can Pazarı: Çocukların Feryatları Yürekleri Dağladı. Serinlemek için denize giren aileden 5 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Denizde kaybolan aile fertlerini dalgıçlar kısa sürede buldu.

 

Denizde Yine Can Pazari Cocuklarin Feryatlari Yurekleri Dagladi 1

Deniz’de Yine Can Pazarı: Çocukların Feryatları Yürekleri Dağladı. Bu sezon 16 kişinin boğulduğu Samsun’da Karadeniz’de bugün de can pazarı gerçekleşti. Yozgat Sorgun’dan Samsun’a gelen bir aile Atakum ilçesi Denizevleri Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı sahilinde serinlemek için denize girdi.

 

Denizde Yine Can Pazari Cocuklarin Feryatlari Yurekleri Dagladi 2

Vatandaşlar Yardıma Koştu

Dalgalı olan denizde saat 11.00 sıralarında aileden;

  • Ayşegül Demir(35),
  • Kerim Demir (35),
  • Duygu Demir (14),
  • Hatice Yılmaz(12)
  • Rabia Yılmaz (14) akıntıya kapıldı.

Çevredeki vatandaşlar, cankurtaranlar hemen duruma müdahale etti. Ayrıca Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Denizlimanı Şube Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği görevlileri ihbar üzerine olay yerine geldi. Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı dalış timi tarafından boğulma tehlikesi geçiren 5 kişiye müdahale gerçekleşti. İHA’nın edindiği bilgiye göre denizde kaybolan Kerim Demir ve Ayşegül Demir’i dalgıçlar kısa sürede buldu. Ekipler iki aile ferdini sudan sağ çıkardı.

 

Denizde Yine Can Pazari Cocuklarin Feryatlari Yurekleri Dagladi 3

 

1 Kişinin Durumu Kritik

Kerim Demir ve Ayşegül Demir dalgıçlar ve cankurtaranlar tarafından taşınırken çocuklar ise peşlerinden gözyaşı döktü. Çocuklar denizden çıktıktan sonra sedyeyle ambulansa yetiştirilmeye çalışan anne ve babalarının arkasından metrelerce koştu. “Anne-baba ses ver” diye feryat ettiler. Çevrede bulunan vatandaşlar ve diğer akrabalar da küçük çocukları sakinleştirmeye çalıştı. Ekipler boğulma tehlikesi geçiren 5 kişiyi çeşitli hastanelere götürdü. Ayrıca ekipler Kerim Demir’in durumunun kritik olduğunu iletti. Bununla birlikte boğulma vakalarına müdahale eden Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı cankurtaranlardan 2’si de fenalık geçirdi. Cankurtaranlar ambulansla hastaneye götürdü.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu