GündemSiyaset

Çömez, “Enkazdan Kolunu Keserek Çıkardım”

Çömez, “Enkazdan Kolunu Keserek Çıkardım”

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Turhan Çömez, Ayvalık Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette 1999 yılında yaşanan Marmara Depreminde Çömez’in enkaz altından kolunu keserek kurtardığı bir vatandaşa dair anı herkesi duygulandırdı.

Suat Akın’ın Kurtuluş Hikayesi
Çömez’in Ayvalık Ticaret Odasını ziyareti sırasında Ticaret Odası Meclis Başkanı Suat Akın, TBMM’de Çömez’i ziyaret ettiği bir gün şahit olduğu bir olayı hatırlattı. O gün Çömez’i, Suat Akın gibi ziyaret eden bir başka isim daha vardı. O kişi 1999 Marmara Depreminde Çömez’in enkaz altından kurtardığı isimdi. Akın’ın talebiyle Çömez, o kurtarma öyküsünü anlattı.

Çömez, “Enkazdan Kolunu Keserek Çıkardım”

Kurtardığı Gencin Nikah Şahitliğini Yaptı
Çömez o güne dair şunları kaydetti, “Enkazın altına girdiğimde bir gencin kolu kolonların altında kalmıştı. Şuuru kaybolmak üzereydi. O genci kurtarmaya giderken cesetlere çarptım. O gence ‘seni buradan çıkarmamız lazım’ dedim. Kolu beton kütlelerinin altında kalmış. ‘Ama çıkarmak için senin kolunu kesmemiz lazım’ dedim. Kabul etmedi. Çıktım dışarıya abisi dışarıda bekliyormuş. Abisi 10 metre uzaktan bağırarak ikna etti onu. Hastane yoktu. Çıktım bir su tesisatçısından demir testere buldum.

Bir de ip buldum ve tekrar alta girdim. O an o kardeşimize dedim ki ‘Bak kardeşim senin de benim de hayatımızın en zor anı. Sen acı çekeceksin ama ben senden daha fazla acı çekeceğim. Eğer bunu yapmazsak sen birkaç saat sonra hayatını kaybedeceksin. Kolu bir iple bağladım ve demir testeresiyle kestim. Kan revan içerisinde onu oradan çıkardım. İstanbul’a götürdük, orada tedavi oldu. Yıllar sonra ben milletvekili olunca geldi beni buldu. ‘Nikah şahidi olmamı istedi. Dolayısıyla biz bu memlekete yüreğimizi verdik. İnşallah Balıkesir’i de bu şekilde yöneteceğiz. “Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu